„Cadoul” USL-ului de sărbători: taxe și impozite mai mari


Valcu_Samoil2011• deputatul PDL Samoil Vîlcu critică aspru decizia lui Ponta de a anunța creșterea dărilor imediat după ce și-a văzut sacii în căruță

„Majorarea taxelor şi impozitelor din 2013 va fi o povară şi mai mare pentru cetăţeni”, este de părere de­pu­ta­tul PDL Samoil Vîlcu, referindu-se la măsura actualului guvern de a aviza majorarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul viitor, cu până la 16,05%. „Deşi în luna octombrie, Ponta a ordonat Ministerului Finanţelor să retragă de pe pagina de internet pro­iectul de hotărâre care viza majorarea taxelor, doar pentru a minţi populaţia, iată că la doar câteva zile după ale­geri şi în prag de sărbători s-a gândit că un „cadou” scump ar fi potrivit. Acest „dar” al guvernului Ponta va în­semna ca românii să plătească din 2013 mai mulţi bani pentru taxe şi impozite.

De asemenea, anul viitor, nu se vor acorda tichete de masă bugeta­ri­lor, se va sista în continuare acorda­rea indemnizaţiilor revoluţionarilor şi nu se vor face angajări. Prevederea care este în vigoare şi în prezent, con­form căreia este suspendată ocu­pa­rea prin concurs sau examen a pos­turilor vacante din instituţiile publi­ce, va fi valabilă şi în 2013. Sunt mă­suri de austeritate pe care USL nu a do­rit să le discute cu oamenii, le-a as­cuns, a minţit populaţia dorind să ob­ţi­nă susţinere la alegerile din 9 de­cem­brie, iar apoi guvernanţii doar au adus la cunoştinţa oamenilor ce vor să facă.

Nici educaţia nu va fi mai câşti­ga­tă în 2013. Guvernul va amâna pentru 2014 finanţarea cu minim 6% din PIB.  Cheltuielile de personal vor şi ele pla­fo­nate, iar preţul gazelor va fi libera­li­zat integral şi va creşte preţul pentru po­pulaţie cu 10% anul viitor, cât şi în 2014. Toate acestea sunt măsuri pe care USL a negat că le va aplica înainte de alegerile parlamentare, dar nu a avut nici un fel de problemă să le adopte după ce a obţinut încrederea oamenilor”, a conchis deputatul PDL Samoil Vîlcu.