Brenciu, Stelea şi Hâldan, invitaţi de onoare la inaugurarea bazei sportive din Şirineasa


inaugurare_baza sportiva• investiţia de aproape un milion de lei a fost dată în folosinţă miercuri după-amiaza în prezenţa a sute de localnici
 

Visul cel mare al edilului liberal Dan Săraru s-a împlinit iar Şirineasa are, de miercuri, cea mai performantă bază sportivă a fotbalului mic. În faţa clipei aşteptate aproape jumătate de deceniu, edilul PNL s-a predat emoţiilor recunoscând că au fost cei mai lungi cinci ani din viaţa sa: „Este un stadion la care au visat şi muncit generaţii întregi şi pe care am obligaţia aici şi acum să le amintesc. Lor le este dedicată această clipă, tuturor celor din Consiliul Local dar şi de la fost AS Şirineasa care din birouri sau de pe gazon, tuturor celor aici de faţă sau care au plecat spre ceruri şi care au adus această inaugurare.”

În fapt, administraţia i-a chemat la sărbătoare şi pe toţi cei care, de-a lungul anilor, au ţinut Şirineasa în prim-planul fotbalului de judeţ iar alesul comunităţii s-a plecat şi el în faţa „vedetelor” Dincă Gheorghe „Ţapu”, Bădălan Ion „Oaie”, Iordan Ion „Dopul”, Răchită Dumitru „Pitucu” sau Marin Ion „Foancă”. Acestora li s-au adăugat nume cu sonoritate naţională dar rădăcini locale precum Brenciu (Vasile, Ion şi Costel), Stelea (Ion) sau Hâldan (Oncică).

În faţa lor, organizatorii au reuşit să aducă mai multe nume care încântau odinioară Zăvoiul, în frunte cu Iancu Carabageac.

Inflaţie de laude pentru Săraru

La marea deschidere, nu puteau lipsi şi câteva dintre personalităţile politice sau sportive ale judeţului. De la Ion Cîlea  până la Bogdan Pistol şi Dan Niţu, USL-ul s-a ţinut bine miercuri după-amiaza. Preşedintele Consiliului Judeţean a fost primul care a deschis avalanşa de elogii şi laude pentru Dan Săraru. Faţă de alte ocazii, liderul legislativului a avut grijă să nu pronunţe nici numele formaţiunii pe care o conduce şi nici al uniunii din care, chipurile, mai face parte. Ion Cîlea s-a limitat să spună celor aproape 500 de oameni prezenţi că liberalul din fruntea Şirinesei este un om pe care-l admiră şi respectă dar şi că localitatea păstorită de acesta merita cu prisosinţă o astfel de  investiţie.

Dinspre senatorul Dan Niţu, primul om din Şirineasa a primit un superlativ absolut în materie de administraţie:„Prietenul meu, Dan, este un primar care oricând poate conduce Râmnicul sau un oraş chiar mai mare. Este un sufletist de care sper să aveţi parte mulţi ani de-aici înainte la fel ca de această bază unde sper să prindeţi şi meciuri de liga a treia.”

Din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal, reprezentată de către preşedintele Constantin Pintilie, Dan Săraru a primit o plachetă şi o urare: „Această bază poate găzdui lejer meciuri de liga a doua şi cunoscându-l pe domnul primar de atâţia ani, vă pot garanta că acest gând a încolţit deja în mintea şi sufletul său. Să dea Dumnezeu să vă convingeţi singur de spusele mele şi să vedeţi cât mai repede echipe mari jucând pe acest gazon!”

Detaliile tehnice

Terenul de joc al noii baze sportive din Şirineasa are dimensiunile necesare celei mai înalte competiţii fotbalistice europene, la 105 metri lungime şi 68 metri lăţime, are şi o pistă de atletism, cu mai multe culoare, pe cele două lungimi ale suprafeţei de joc, dispune de o tribună, care are o capacitate de 1000 de locuri care vor fi acoperite, vestiarele, pentru sportivi şi pentru arbitri complet dotate şi utilate cu grupuri sanitare, încălzire, cabine de duşuri.