Brănescu nu mai prinde nici lotul la Juve Stabia!


• vâlceanul a fost scos din lotul divizionarei secunde, iar locul său între buturi a fost luat de un veteran de aproape 40 de ani

• „viespile” au spart gheaţa în acest sezon şi au scos prima lor victorie

După zece goluri primite în primele patru etape de Serie B în care a intrat titular, Brănescu a fost crunt pedepsit de către antrenorul său şi dat afară din lot! Pentru mulţi, o situaţie normală de­vre­me ce Juve Sta­bia, cu portarul nos­tru între primii 11, a luat numai un singur punct iar, în astfel de situaţii, italienii sunt chiar mai super­sti­ţioşi decât noi.

Până la urmă, gestul extrem al antrenorului Braglia a avut efect iar, sâmbătă, Juve Stabia s-a impus clar în deplasarea de la Cittadella, cu 2-0. Marea surpriză a venit din alegerea antrenorului care l-a înlocuit pe vâlcean cu Alex Calderoni, un portar care a împlinit 38 de ani dar care a reuşit, în 90 de minute, ceea ce Larry n-a putut de când a venit în sudul Italiei: să închidă poarta.

Ca durerea să fie şi mai mare, evoluţia veteranului i-a încântat efectiv pe presarii italieni care au scris despre Calderoni că a avut „o prestaţie fenomenală: o pisică travestită în viespe, a ieşit pe toate centrările, s-a aruncat fără frică în toate situaţiile limită şi a stins de unul singur toate pretenţiile ofensive ale adversarilor”. Nota bătrânul goal-keeper a fost de 7,5 dar declaraţiile sale de după meci au fost de 10 plus: „Nu jucasem de mult şi era normal să mă fi simţit un pic ruginit. Am ştiut de titularizare abia de joi seara. În timpul săptămânii, am vorbit cu Brănescu şi i-am spus să nu se teamă pentru că are un potenţial incredibil. Nu e uşor să debutezi în Serie B la vârsta lui şi într-un mediu atât de încins. L-am văzut cum se pregăteşte şi vă pot spune sigur că, dacă va continua aşa, nu are cum să n-ajungă un mare portar…”, l-a încurajat Calderoni pe vâlcean.