BNR a lansat moneda de 10 lei


• aceasta este dedicată împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independenței de stat a României

Recent, reprezentanții Băncii Naționale a României au anunțat că a fost lansată o nouă monedă. Aceasta este una de colecție, tirajul fiind unul extrem de limitat, de numai 200 de exemplare. Noua monedă este confecționată din argint masiv și are valoarea simbolică de 10 lei. Lansarea ei a fost prilejuită de împlinirea a 140 de ani de la proclamarea Independenței de stat a României. Conform datelor furnizate de către reprezentanții BNR, noua monedă are o greutate de 31,103 grame, fiind confecționată din argint în proporție de 99,9%. Diametrul acesteia este de 3,7 centimetri, marginea fiind zimțată.
• aversul monedei conține o imagine de epocă care înfățișează defilarea triumfală a trupelor române victorioase în Războiul de Independență purtat în anul 1877. De asemenea, pe revers este prezentată inscripția în arc de cerc «ROMANIA», valoarea nominală «10 lei», stema României și anul de emisiune «2017».
• reversul prezintă portretul lui Carol I, însoțit de inscripțiile în arc de cerc «140 DE ANI DE LA PROCLAMAREA INDEPENDENTEI DE STAT» și «CAROL I».