Blestemul meciurilor de baraj continuă!


• o nouă campioană din Vâlcea este „respinsă” la „examenul” pentru promovarea în Liga a III-a

• Hidroelectra Râmnicu Vâlcea – FC Avrig 1-3
 

În urmă cu puţin timp, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, s-a încheiat meciul contând pentru barajul de promovare în Liga a III-a. Din nefericire pentru iubitorii fotbalului vâlcean, campioana judeţului nostru, Hidroelectra Râmnicu Vâlcea (antrenor Narcis Enăchescu) a fost învinsă de reprezentanta judeţului Sibiu, FC Avrig, scor 1-3. Singura reuşită a energeticienilor a fost semnată de Ovidiu Ciortan, care a deschis scorul, în minutul 11. Partida a început la 17.30 şi a fost arbitrată de către Sebastian Colţescu (central), Daniel Mitruţi şi Adrian Popescu (asistenţi), toţi trei din Craiova.

Astfel, după episodul de anul trecut, când Posada Perişani a pierdut în prelungiri meciul de la Rovinari, în faţa campioanei judeţului Dolj (Apă Craiova), o nouă echipă din Vâlcea iroseşte şansa de a promova în Liga a III-a, iar judeţul nostru va rămâne, pentru cel puţin încă un sezon, fără reprezentantă la acest nivel competiţional.

Trei formaţii din Oltenia au promovat în Liga a III-a

Cu cinci participante la barajul de promovare, judeţele din zona Olteniei au reuşit să trimită trei dintre acestea în eşalonul superior. Ştiinţa Turceni (campioana Gorjului) a reuşit un meci extraordinar la Reşiţa şi a învins o formaţie care emitea pretenţii justificate la promovarea în Liga a III-a, Universitatea Petroşani (campioana judeţului Hunedoara), scor 2-0. Şi FC Balş (reprezentanta judeţului Olt) se va regăsi printre viitoarele participante din Liga a III-a după ce, pe Stadionul „Ştrand” din Piteşti, a dispus de Sporting Roşiorii de Vede (campioana din Teleorman), formaţie antrenată şi pentru care încă mai evoluează fostul internaţional Florin Şoavă. Cea de-a treia grupare olteană care a obţinut promovarea s-a decis între FC Podari (Dolj) şi Recolta Dănceu (Mehedinţi), într-un meci în care era cert că o formaţie din Oltenia va promova, ambele combatante fiind din aceeaşi regiune. Pe terenul din Motru, câştig de cauză au avut doljenii, fotbaliştii din Podari impunându-se fără drept de apel în faţa celor de la Dănceu, tabela indicând la final un scor mai rar întâlnit în fotbal, ci mai degrabă în tenis, 9-2.
În aceste condiţii, alături de Recolta Dănceu, Hidro Rm. Vâlcea s-a numărat printre puţinele grupări din Oltenia care au dat cu „bâta-n baltă” la meciul de miercuri, ratând şansa de a promova în Liga a III-a.

Rezultatele complete înregistrate în meciurile de baraj:

Cetatea Târgu Neamţ (NT) – Luceafărul Mihai Eminescu (BT) 2-1
FC Pojorâta (SV) – Viitorul Târgu Frumos 1-1, 2-1 (după prelungiri)
FC Gârceni (VS) – Sportul Lieşti (GL) 3-5
Izbânda Mihail Kogălniceanu – Conpet Cireşu 2-2, 5-6 (după penalty-uri)
Callatis Mangalia (CT) – Voinţa Cocora (IL) 9-1
Venus Independenţa (CL) – CS Corbeanca (IF) 2-3
FC Bolintin Vale (GR) – Atletic Bradu (AG) 0-6
FC Balş (OT) – Sporting Roşiorii de Vede (TR) 1-0
FC Chitila (B) – Gloria Corneşti (DB) 0-1
FCM Câmpina (PH) – Voinţa Lanuri (BZ) 6-0
Naţional Goleşti (VN) – AS Negreni (BC) 1-2
FC Păpăuţi (CV) – FC Râşnov (BV) 7-1
Mureşul Luduş (MS) – Csikszereda M. Ciuc (HR) 2-2, 3-2 (după prelungiri)
FCM Baia Mare (MM) – Heniu Prundu Bârgăului (BN) 5-0
Someşul Cărăşeu (SM) – Unirea Jucu (CJ) 0-1
CS Ineu (AR) – Kinder Junior Oradea (BH) 1-0
Rapid Jibou (SJ) – CSO Cugir (AB) 0-4
Nova Becicherecu Mic (TM) – Metalul Oţelul Roşu (CS) 3-0
Hidro Râmnicu Vâlcea (VL) – FC Avrig (SB) 1-3
Ştiinţa Turceni (GJ) – Universitatea Petroşani (HD) 2-0
Recolta Dănceu (MH) – AS Podari (DJ) 2-9
*echipele marcate au promovat în Liga a III-a