Blestemul deplasărilor continuă! Damila a suferit o nouă înfrângere la scor


Duminică, pe o vreme destul de mohorâtă, stadionul „Carpaţi” din Braşov a găzduit derby-ul etapei a X-a din Seria Vest a ligii secunde. Corona, formaţia clasată pe primul loc în clasament (20 de puncte) a primit replica Damilei Măciuca, ocupanta poziţiei secunde (17 puncte). Vâlcenii porneau cu speranţe mari în disputa de la Braşov, dornici să răzbune drasticul eşec suferit cu numai o săptămână în urmă pe terenul celor de la CS Mioveni, dar mai ales să nu piardă contactul cu primele poziţii ale ierarhiei Seriei Vest, cele care asigură promovarea în Liga I.

Dezastrul s-a produs în prima repriză

Voinea_albertDacă în partida de la Mioveni, „soarta” jocului s-a decis în repriza secundă, Corona şi-a făcut duminică „viaţa” mult mai uşoară în faţa Damilei încă din prima parte. Florin Stîngă a deschis scorul în minutul 14, cu un şut foarte bine plasat la colţul lung al porţii apărate de goal-keeper-ul Paul Botaş. Fotbaliştii pregătiţi de Erik Lincar au demonstrat însă imediat că au forţa necesară să contracareze liderul Seriei, egalând după un singur minut de joc, prin golgeterul echipei, Albert Voinea (foto). Tânărul atacant de numai 19 ani, împrumutat de la Pandurii Târgu-Jiu, a reluat direct în plasa porţii braşovene, de la limita careului mic advers, o centrare recepţionată de la Bogdan Geantă. Însă, rezultatul de egalitate s-a menţinut doar cinci minute pe tabela de marcaj, Corona începând din minutul 20 cursa către cele trei puncte puse în joc. Marius Ene şi-a readus în acel moment echipa în avantaj, acesta reuşind să puncteze de la numai câţiva metri distanţă de buturile porţii Damilei, balonul expediat cu capul fiind imposibil de reţinut pentru portarul Botaş. Vâlcenii au replicat în minutul 34 prin Bogdan Geantă, dar mingea şutată de acesta a lovit doar plasa laterală a porţii braşovenilor.

Era minutul 38 al primei reprize când atacantul Cristian Marcăş a adus desprinderea Coronei pe tabela de marcaj. Acesta a majorat scorul la 3-1, profitând şi de eroarea comisă de fundaşul Ferdin Amet, cel care a fost preferat în defensivă nigerianului Samson Nwabueze încă din startul meciului. Vârful braşovean a punctat cu un şut superb, din nou aproape imposibil de parat pentru Botaş, mingea poposind în vinclul buturilor sale. Marius Ene, autorul celui de-al doilea gol al Coronei putea realiza „dubla” în minutul 42, dar „nefericitul” Botaş s-a opus in-extremis, respingând în corner mingea trimisă foarte bine de fotbalistul braşovean cu capul.

Totuşi, Marius Ene a izbutit în cele din urmă să marcheze al doilea gol în poarta Damilei, stabilind scorul final al întâlnirii. Reuşita acestuia s-a produs în repriza secundă, mai exact în minutul 70, atunci când, graţie unui balon catapultat excelent aproape de vinclul buturilor apărate de Botaş a dus scorul la un categoric 4-1 în favoarea echipei sale. Execuţia sa a fost aplaudată atât de fanii Coronei, dar şi de către Sorin Cârţu (tehnicianul de la FC Braşov fiind prezent în tribunele arenei „Carpaţi”). În plus, chiar Erik Lincar l-a felicitat pe autorul „dublei” din contul Coronei, ştiut fiind faptul că cei doi au fost coechipieri, până în urmă cu numai câteva sezoane, la fosta divizionară secundă Prefab Modelu.

Echipele de start:

Damila: Paul Botaş – Alin Stoica, Marian Posteucă (C), Ferdin Amet, Lucian Iordache – Ionuţ Bucuroaia, George Melcea, Codruţ Lircă – Adrian Popa, Albert Voinea şi Bogdan Geantă. Antrenor Erik Lincar.

Corona: Marc – Martac, Forico, Damian, Hizeşan – Stîngă, Stere (C), Munteanu – Marcaş, Marinescu, Ene. Antrenor Daniel Bona.

Sâmbăta viitoare (3 noiembrie), cu prilejul etapei a XI-a, Damila Măciuca va evolua pe propriul teren, urmând să primească replica oltenilor de la Alro Slatina.