BINE DE ȘTIUT: Număr de telefon la care aparținătorii vâlcenilor (infectați cu COVID) preluați de ambulanțe pot solicita informații


Prefectura Vâlcea a anunțat, marți, 2 noiembrie 2021, că, la nivelul județului nostru, a fost înființată o linie telefonică la care aparținătorii / rudele se pot solicita informații despre persoanele preluate de Ambulanță și transportate la spital. Această linie telefonică este destinată informării rudelor vâlcenilor infectați cu Coronavirus, care au fost preluați de ambulanțe și transportați la spital.
Numărul de telefon la care facem referire este următorul: 0761.780.028. Acesta este pus la dispoziție de către Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vâlcea și se adresează numai rudelor apropiate sau persoanelor autorizate de pacient.

Numărul este disponibil cinci ore pe zi, de luni până vineri

Linia telefonică funcționează de luni până vineri, între orele 09.00 și 14.00. În momentul apelării, solicitanții trebuie să ofere atât datele de identificare ale pacientului și cele personale (nume, prenume, serie și număr CI, domiciliu, gradul de rudenie), cât și un număr de telefon unde pot să fie contactați de către reprezentanții SAJ Vâlcea după obținerea de la unitatea spitalicească în care se află internat pacientul a informațiilor pe care le-au solicitat.
„Precizăm că aceste convorbiri sunt confidențiale și vă aducem la cunoștință că dezvăluirea, distribuirea sau inițierea unor acțiuni de obținere de informații pentru care nu sunteți autorizați sunt interzise și pot să atragă răspunderea juridică. Convorbirea poate fi înregistrată de către dispecer”, ne-au asigurat reprezentanții Prefecturii Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea