Avarie la o conductă de gaze, în localitatea Ocnele Mari. Cinci persoane au fost evacuate


• Distrigaz a oprit gazul la peste 1600 de consumatori casnici

Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, astăzi (31 ian a.c. n.r.) pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, ca urmare a avarierii unei conducte de gaze, în localitatea Ocnele Mari. La locul evenimentului s-au deplasat de urgență forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN. A fost emis mesaj Ro-Alert pentru informarea populației din zonă și a fost anunțat Distrigaz.
Forțele ISU ajunse la fața locului au constatat că sunt pierderi de gaze din conducta avariată, dar și că sunt 2 echipe de la Distrigaz care lucrau pentru remedierea avariei (fisura este la o conductă magistrală). Echipajele ISU au balizat zona și au realizat un perimetru de siguranță. Pentru a fi în afara oricărui pericol, pompierii militari au evacuat 5 persoane (una nedeplasabilă) din patru gospodării, aflate în zona evenimentului. Alte 8 persoane s-au autoevacuat. Pompierii militari continua să asigure măsuri de protecție a populației din zonă, precum și de prevenire și stingere a incendiilor.

• Informații obținute cu sprijinul purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea

Legat de acest incident, reprezentanții Distrigaz Sud Rețele au transmis un comunicat de presă aducând precizări cu privire la sistarea temporară a alimentării cu gaze naturale în anumite localități din județul Vâlcea:

Astfel: în urma unei avarii produse asupra unei conducte aferente sistemului de distribuție a gazelor naturale, de către o companie terță ce executa lucrări de săpătură mecanizată pe strada Buda, din localitatea Ocnele Mari, județul Vâlcea, Distrigaz Sud Rețele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale în zona respectivă astăzi, 31 ianuarie 2024, începând cu ora 14:35.
De această oprire sunt afectați un număr de 1.675 de clienți casnici și non-casnici situați pe unele străzi din orașele Băile Olănești, Cheia, Coasta, Gura Suhașului, Livadia, Ocnele Mari, Olănești, Păușești-Măglași, Pietrari, Ulmețel, Valea Cheii, Vlădești și Vlăduceni din județul Vâlcea. Echipele Distrigaz Sud Rețele sunt la fața locului pentru a asigura remedierea defectului,  astăzi, în jurul orelor 21:30, iar reluarea alimentării cu gaze naturale a tuturor clienților afectați se va face în cursul zilei de mâine, 1 februarie 2024, până în orele 14:00. După reluarea realimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienții simt miros de gaze, sunt rugați să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acționeze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice și, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale.