Autospeciale pentru Râmnic, Brezoi și Drăgășani


masina_isu• ISU Vâlcea a primit deja autospeciale de intervenție, descarcerare și acordare a asistenței medicale de urgență, în valoare de peste 2 milioane de lei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea va primi nouă utilaje. Echipamentele vor veni în trei serii. Într-o primă etapă, unitatea de pom­pieri va fi dotată cu trei autospeciale complexe de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de ur­gență (2.000 l apă și 200 l spumo­gen) și patru autospeciale pentru lucru cu apă și spumă de capacitate mărită (5.000 l apă și 200 l spumogen). În cea de-a doua etapă, se vor aloca județului o autospecială de cercetare N.B.C.R. (nuclear, biologic, chimic și radiologic), iar, în ultima etapă, o autospe­cială pentru descarcerări grele. Zilele trecute, au fost deja re­cep­ționate trei autospeciale complexe de intervenție, descarcerare și acor­darea asistenței medicale de urgență – FRAP (2000 l apă și 200 l spu­mogen), în valoare de 2.688.403,08 lei. Acestea vor fi repartizate la subuni­tățile din localitățile Râmnicu Vâlcea, Drăgășani și Brezoi.  În cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – Îmbu­nă­tățirea Infrastructurii sociale, do­meniul de intervenție 3.3. – Îmbună­tă­țirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în si­tua­ții de urgență a fost promovat proiectul „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru inter­venții în situații de urgență în regiunea Sud-Vest Oltenia”. Valoarea totală a proiectului este de  49.069.000 lei din care pentru judeţul Vâlcea valoarea echipamentelor este de peste  10.700.000 lei cu TVA inclus. 85% din fonduri sunt asigurate de Uniunea Europeană, 13% – Guvern, iar 2% re­vine Consiliului Județean Vâlcea.

În urma atribuirii contractelor de achiziţie publică pentru „autospecia­lele pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate mărită” şi  „autospecialele complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă – FRAP” au rămas fonduri în valoare de aproximativ 4.200.000 euro. Din aceste fonduri se vor achi­ziţiona pentru fiecare judeţ din Regiu­nea Sud Vest Oltenia, o autospecială de lucru la înălţimi şi o  autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă – FRAP (5.000 l apă şi 200 l spumogen).