Au ieșit la iveală primele informații din „culisele” retragerii sprijinului pentru Ion Nicolae


• pe lângă pierderea mandatului de consilier județean, Nicolae a fost și exclus din ALDE!
• vezi aici cum explică reprezentanții alianței politice această decizie
Prin intermediul unui comunicat de presă transmis în această după-amiază, la puțin timp după ora 19.00, conducerea ALDE Vâlcea face primele precizări în ceea ce privește retragerea sprijinului politic pentru Ion Nicolae. Proaspăt ales consilier județean pe lista Alianței Liberalilor și Democraților din Vâlcea, Ion Nicolae și-a pierdut mandatul chiar înainte de a fi „uns” oficial în funcție.
Cu privire la acest subiect destul de sensibil, conducerea ALDE din județul nostru transmite că decizia retragerii sprijinului pentru Ion Nicolae a fost adoptată în ședința de astăzi (18 iunie) a Biroului Executiv Județean. În comunicatul de presă se spune că, după ce au fost ascultate mai multe puncte de vedere, inclusiv cel al lui Ion Nicolae, s-a trecut la vot pentru menținerea/retragerea sprijinului politic. Din cei 21 de membri care au votat, 20 au fost de acord cu propunerea, Ion Nicolae rămânând astfel fără mandatul de consilier județean.

Care au fost motivele controversatei decizii?

Reprezentanții ALDE fac cunoscute și cauzele pentru care Ion Nicolae a fost sancționat atât cu retragerea sprijinului politic, cât și cu excluderea din partid. Conform acestora, „semnalele apărute în presa locală” şi „sesizarea conducerii ALDE Bucureşti” cum că Ion Nicolae ar fi purtat negocieri cu alte partide interesate de formarea majorității în CJ Vâlcea au fost motive suficient de puternice pentru retragerea sprijinului.

Cum sună comunicatul oficial de presă?

În rândurile următoare, redăm comunicatul de presă la care facem referire, transmis de conducerea județeană a ALDE Vâlcea: „Sâmbătă, 18 iunie 2016, Biroul Executiv Judeţean al ALDE Vâlcea s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară. Cu această ocazie a fost discutată, printre alte puncte de pe ordinea de zi, şi situaţia domnului Ion Nicolae, membru al ALDE Valcea, care în urma alegerilor locale din 5 iunie a obţinut mandatul de consilier judeţean.
S-a ajuns la această situaţie în urma semnalelor apărute în presa locală, dar şi a sesizării conducerii ALDE Bucureşti conform cărora, domnul Ion Nicolae ar fi tratat cu alte formaţiuni politice reprezentate în Consiliul Judeţean Vâlcea pentru formarea unei alte majorităţi, încălcând astfel linia de conduită indicată de partid.
După ascultarea punctelor de vedere exprimate de o parte dintre cei prezenţi, printre care şi cel al domnului Ion Nicolae, cu o majoritate zdrobitoare (20 – Pentru, 1 – Împotrivă) s-a luat hotărârea de a i se retrage sprijinul politic domnului Ion Nicolae, această decizie fiind concomitentă cu cea de excludere din partid. Astfel că, domnia sa nu va mai ocupa funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea din partea formaţiunii ALDE, în conformitate cu dispoziţiile art. 9, lit. (h1) din Legea nr. 393/2004, privitoare la statutul aleşilor locali.
Conducerea Organizaţiei Judeţene Vâlcea a ALDE îşi exprimă regretul pentru luarea acestei decizii, dar intereseul vâlcenilor care ne-au acordat susţinerea în alegerile din 5 iunie 2016 este primordial şi noi înţelegem să nu facem nici un rabat de la îndeplinirea add literam a programului politic prezentat.”