Au avut «benzină» doar pentru o repriză: Vâlcea a pierdut primul meci în actuala ediție a Ligii Florilor


În această după-amiază de marți, 5 noiembrie, SCM Râmnicu Vâlcea a disputat, la Bistrița, un meci important din cadrul etapei a opta a Ligii Florilor de handbal feminin. În acest joc care trebuia să se dispute în urmă cu câteva săptămâni, dar care a fost amânat prin prisma programului aglomerat pe care SCM Râmnicu Vâlcea l-a avut în Liga Campionilor, echipa noastră a evoluat pe terenul formației locale, Gloria.

Diferența s-a făcut în repriza secundă

Partida în care s-au întâlnit două dintre cele mai valoroase echipe din handbalul feminin românesc (SCM fiind campioana en-titre, iar Gloria ocupanta poziției a treia din sezonul trecut) a fost destul de echilibrată și spectaculoasă în multe momente. În prima repriză, partida s-a disputat sub semnul echilibrului, diferența de scor dintre cele două formații nedepășind două-trei goluri (SCM a condus cu 8-5 în minutul 15). La pauză, Bistrița conducea cu un singur gol diferență, scor 12-11.
Ceea ce părea un simplu foc de paie a căpătat proporții după pauză. Bistrițencele s-au «încăpățânat» să reziste la conducere, nu au mai cedat inițiativa și nu au mai putut fi egalate de către fetele noastre. Mai mult, vâlcencele au avut între minutele 46 și 58 o adevărată cădere în joc, timp în care nu au mai marcat deloc, perioadă în care Bistrița s-a desprins decisiv. În minutul 58, Gloria conducea cu 23-16 și soarta partidei era decisă. Campioana a avut o tresărire de orgoliu în ultimele zeci de secunde, cu trei goluri marcate; prea puțin pentru a mai schimba ceva. Bistrița s-a impus cu 24-19, provocând echipei noastre primul eșec în actuala ediție a Ligii Florilor.

Vâlcea rămâne la două puncte în fața Coronei

În urma acestei înfrângeri, SCM Râmnicu Vâlcea rămâne cu cele 24 de puncte pe care le avea în clasamentul Ligii Florilor și înaintea acestui joc (din nouă meciuri disputate). Corona Brașov (care are tot nouă meciuri disputate) se află pe locul al doilea în clasament, cu 22 de puncte. Poziția a treia este ocupată de Gloria Buzău, echipă care, după nouă meciuri disputate a ajuns la un total de 21 de puncte. În ceea ce o privește pe marea rivală a Vâlcii în lupta pentru un nou titlu de campioană, CSM București, situația este destul de favorabilă echipei noastre. După opt partide disputate, gruparea din Capitală are 18 puncte acumulate, aflându-se, iată, la nu mai puțin de șase «lungimi» în spatele echipei râmnicene. Miercuri, cu începere de la ora 18.30, Corona Brașov și CSM București se vor întâlni într-un meci care poate simplifica sau, din contră, complica lupta pentru primele poziții în ierarhia Ligii Florilor.
Până la finalul turului campionatului intern, SCM Râmnicu Vâlcea va mai avea de înfruntat echipele: Minaur Baia Mare (pe teren propriu, în luna noiembrie), Gloria Buzău (în deplasare, în luna ianuarie), AHCM Slobozia (în deplasare, în luna ianuarie), Corona Brașov (pe teren propriu, tot în luna ianuarie).