ASISTĂM LA O NOUĂ «MODĂ» în rândul părinților vâlceni? NU ÎȘI MAI LASĂ COPIII LA MEDITAȚII cu profesori care nu oferă bonuri fiscale!


După manichiuriste, pedichiuriste și maseuze, cadrele didactice care desfășoară activități remunerate (în afara celor practicate în școli în exercitarea profesiei) au intrat în vizorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. ANAF a publicat deja un ghid privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații, acordate în particular de persoanele fizice. Ghidul la care facem referire, care a fost publicat pe portalul ANAF, vine în sprijinul contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din meditații, activități educaționale și alte forme de învățământ.

Ce declarație trebuie să depună cadrele didactice care oferă meditații?

„Persoanele fizice care realizează venituri din meditații au obligația de a depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) până la data de 25 mai 2022. Ghidul poate fi consultat pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/ Ghiduri curente și alte materiale informative, la acest link https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_meditatii_2022.pdf. Agenția Națională de Administrare Fiscală continuă să extindă materialele informative dedicate persoanelor fizice și juridice pentru a încuraja cât mai mult conformarea fiscală voluntară a contribuabililor”, au anunțat reprezentanții ANAF pe marginea acestui subiect.

Părinții copiilor știu că îi pot reclama pe profesorii care nu oferă bonuri fiscale

Interesant de remarcat este faptul că, deja, în rândul părinților se vorbește despre faptul că nu ar trebui să își mai lase copiii la meditații care sunt oferite de către cadre didactice ce nu oferă bonuri fiscale (cu sumele reale)! Asemenea discuții se poartă pe rețele de socializare, dar și pe grupuri de WhatsApp. Sigur, mai este mult până la momentul în care părinții îi vor boicota efectiv pe profesorii meditatori care nu oferă bonuri fiscale (mai ales dacă aceștia sunt și cadrele didactice de la clasa în care învață copiii lor).
Nu poate fi însă trecut cu vederea că părinții au ajuns să își pună asemenea întrebări și cunosc faptul că oricând ar putea reclama cadrele didactice care nu oferă bonuri fiscale pentru activitățile prestate în particular. Este un evident pas înainte în mentalitatea colectivă, care ne arată că suntem mai aproape decât ar crede unii de mentalitatea colectivă din țări precum Olanda, Germania sau Danemarca!
Sursă foto: Tinder