Aşa cum ne aşteptam, HC Municipal nu „a mişcat” în jocul de la Braşov


• Mica Brădeanu & Co. au făcut instrucţie cu elevele lui Muşi: 40-22 (19-13 la pauză)

HCM11Duminică după-amiază, în Sala Sporturilor din Braşov, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea au susţinut unul dintre cele mai dificile jocuri din această ediţie a Ligii Naţionale. Cu prilejul etapei a VII-a, sportivele pregătite de antrenorul Dumitru Muşi au evoluat pe terenul Coronei, vicecampioană en-titre şi una dintre cele mai puternice formaţii din acest sezon, singura care pare capabilă să se lupte de la egal la egal cu granzii HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti. Aşa cum era de aşteptat, braşovencele au făcut legea pe teren şi nu au oferit prea multe şanse de izbândă fetelor noastre. De altfel, echilibrul de pe tabela de marcaj s-a rupt încă din minutul 1. După primele două acţiuni ale partidei, Tudor pentru gazde şi Anca Stoica pentru HCM au „scuturat” plasele porţilor.
Din acel moment, a urmat o cădere în jocul vâlcencelor, Corona punctând de şapte ori consecutiv şi a dus scorul la 8-1 (minutul 10)! Carmina Bădiţă, cu trei goluri, şi Janina Luca, autoare a alte două, le-au adus puţin pe braşovence cu picioarele pe pământ, tabela indicând 8-6 (în minutul 13). A fost doar un simplu foc de paie, Corona revenind la conducerea ostilităţilor. Fosta chimistă Aurelia „Mica” Brădeanu, imbatabilă de la şapte metri, alături de Chiper, Zamfir şi Apetrei au făcut ravagii în defensiva noastră, diferenţa sporind la opt goluri în minutul 25 (scor 17-9). Vâlcencele s-au zbătut mult pe finalul partidei. Cu Clara Vădineanu magistrală în câteva situaţii, ajutată de Bădiţă şi Adespii, Vâlcea a intrat la cabine cu un „handicap” rezonabil, de şase goluri (scor 19-13 în favoarea Coronei).

Dezastrul a venit în partea secundă

 

Pauza nu s-a dovedit un sfetnic bun pentru elevele lui Dumitru Muşi în partida de la Braşov. După revenirea de la vestiare, municipalele au arătat clar că s-au resemnat cu înfrângerea şi, din păcate, nu şi-au mai pus nici problema diferenţei de scor la care vor pierde întâlnirea. Nu ne explicăm altfel căderea neaşteptată de pe parcursul reprizei a doua, când braşovencele au făcut aproape tot ce au vrut pe teren. Deşi aveau cele trei puncte „în buzunar”, jucătoarele gazdelor, pregătite de antrenorul Bogdan Burcea, au continuat să atace, poarta apărată de Mihaela Băbeanu şi portugheza Diana Roque fiind luată cu asalt. Vâlcea a primit gol după gol, primele zece minute ale reprizei secunde fiind de-a dreptul de coşmar. Corona a punctat de zece ori, în timp ce HCM a reuşit să înscrie de numai trei ori, tabela indicând 29-16 (în minutul 40). Fără să se forţeze, gazdele au dat „tonul” întâlnirii şi în ultimul sfert de oră al partidei, braşovencele reuşind să ofere şi spectacol suporterilor prin câteva „aeriene” deosebit de interesante izbutite de aceeaşi Mica Brădeanu. În minutul 50, după ce Janina Luca ratase o lovitură de la şapte metri, iar Roxana Cherăscu fusese eliminată, Corona conducea Vâlcea la 15 goluri diferenţă (scor 34-19). Ambele echipe s-au întrecut în ratări pe final, însă portăriţa Denisa Dedu de la Corona a făcut ca diferenţa de scor cu care s-a încheiat meciul să fie şi mai mare. Ea a blocat multe dintre fazele ofensive ale municipalelor, în timp ce colegele sale au mai „ciupit” poarta noastră. În ultimele zece minute, braşovencele au mai punctat de şase ori, în timp ce vâlcencele au reuşit asta doar o singură dată.
Partida s-a încheiat în cele din urmă cu o înfrângere destul de usturătoare pentru echipa noastră, cea mai severă din acest sezon, scor 40-22 în favoarea Coronei. Pentru formația noastră au punctat următoarele jucătoare: Luca 5 goluri (3 din şapte metri), Bădiţă 4, Vădineanu 3, Cherăscu 3, Predoi 3, Adespii 2, Andrei (Gogoriţă) 1 şi Stoica 1. În urma acestui rezultat, Braşovul urcă pe poziţia a doua în clasament, în urma bucureştencelor de la HCM, dar în faţa campioanelor de la Baia Mare, în timp ce Vâlcea se menţine pe poziţia a noua.
În etapa următoare din Liga Naţională, programată chiar mâine, HC Municipal va avea parte de un alt joc extrem de dificil. Cu începere de la ora 16.00, în Sala Sporturilor „Traian”, vâlcencele îşi vor măsura forţele cu campioanele de la HCM Baia Mare. Vom reveni în ediţia de mâine a cotidianului nostrum cu mai multe amănunte care să prefaţeze partida aşteptată cu sufletul la gură de către iubitorii handbalului din judeţul nostru, public recunoscut pentru patima cu care trăieşte acest sport, rămasă de pe vremea în care Oltchimul făcea legea în Europa.

 

Rezultatele etapei a VII-a

 

HCM Baia Mare – HCM Roman 26-15
U. Cluj – Mureşul Tg. Mureş 32-24
SCM Craiova – Unirea Slobozia 26-21
CSM Ploieşti – HC Zalău 22-18
U. Constanţa – CSM Bucureşti 22-41
Corona Braşov – HCM Rm. Vâlcea 40-22
Cetate Deva – Dunărea Brăila 25-23

 

Programul etapei a VIII-a

 

Mâine, 1 octombrie
HCM Rm. Vâlcea – HCM Baia Mare
CSM Bucureşti – Corona Braşov
Joi, 2 octombrie
U. Cluj – SCM Craiova
Mureşul Tg. Mureş – HCM Roman
HC Dunărea Brăila – U. Constanţa
HC Zalău – Cetate Deva
Unirea Slobozia – CSM Ploieşti

Clasament: CSM Bucureşti 21p, Corona Braşov 19p, HCM Baia Mare 18p, HC Dunărea Brăila 15p, SCM Craiova 15p, HCM Roman 11p, HC Zalău 9p, Unirea Slobozia 9p, HCM Râmnicu Vâlcea 8p, Cetate Deva 7p, Universitatea Alexandrion Cluj 5p, Universitatea Neptun Constanţa 3p, CSM Ploieşti 3p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.