Apel pentru salvarea echipei de handbal


BUICAN_CRISTIAN_USLMarţi, 25 iunie 2013, în şedinţa Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea s-a încheiat un parteneriat public-privat între Primăria municipiului şi câteva firme private pentru salvarea handbalului vâlcean. C.S. „Oltchim” Râmnicu Vâlcea, echipă care a fost înfiinţată pe 27 iunie 1973 şi a activat până la 25 iunie 2013, a devenit Handbal Club Oltenia şi a preluat palmaresul vechii echipe compus din 39 de trofee naţionale şi internaţionale (Liga Naţională, Cupa României, Supercupa României, Cupa IHF, Cupa Cupelor, Supercupa Europei), noua echipă fiind înregis­­­tra­tă cu toate actele necesare funcţionării în baza avizului Federaţiei Române de Handbal.

Cristian Buican felicită administraţia locală din Râmnicu Vâlcea pentru men­ţinerea echipei de handbal în Liga Naţională şi pentru faptul că a reuşit să încheie un parteneriat de sponsorizare cu firme din judeţul Vâlcea. Nu trebuie uitat faptul că handbalul este un sport cu tradiţie în oraş şi cu mulţi iubitori, iar în Râmnic func­ţionează un Centru de Excelenţă pentru fete, singurul din ţară, la Colegiul Ener­getic. De asemenea, acest Centru are nevoie de echipa de handbal pentru a-şi pune în valoare jucătoarele pe care le-a format.

Preşedintele liberalilor vâlceni atrage atenţia că, pentru a continua şi a fi siguri de activitatea sportivă a echipei, este nevoie de un sprijin şi din partea celorlalte autorităţi locale vâlcene. La fel cum a procedat acum ceva timp, Consiliului Jude­­ţean Vâlcea ar trebui să continue sponsorizarea echipei.

Parlamentarul Colegiului Nord face un apel la Consiliul Judeţean şi la alte firme private vâlcene să se implice activ în finanţarea echipei de handbal a judeţului. Cristian Buican este de părere că autorităţile judeţene şi municipale ar trebui să gestioneze finanţarea echipei de handbal, nu din fonduri proprii, ci prin atragerea de sponsorizări de la firmele locale şi regionale.

„Salut iniţiativa administraţiei publice locale din Râmnicu Vâlcea şi le mulțumesc celor trei firme private care au răspuns pozitiv la această idee. Solicit şi implicarea Consiliului Judeţean Vâlcea şi fac un apel la toate firmele din judeţ să participe la acest efort comun. În şedinţa de vineri a noului Birou Politic Teritorial al PNL Vâlcea, voi mandata consilierii judeţeni ai PNL să propună un proiect de hotărâre prin care Consiliul Judeţean Vâlcea să se implice în procesul de salvare a echipei de handbal”, a declarat preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican.