Apel de la Apavil S.A.: nu mai aruncați mănușile și măștile de unică folosință în rețelele de canalizare!


Având în vedere creșterea numărului blocajelor din rețeaua de canalizare, din ultima perioadă, facem un apel către toți utilizatorii serviciilor noastre să contribuie la prevenirea înfundării rețelelor de canalizare, aruncând în vasul de toaletă doar hârtie igienică. De asemenea, vă rugăm să continuați acțiunea de colectare a uleiului menajer uzat și, atunci când situația o va permite, să-l predați la punctele de colectare din municipiu.
Privind răspândirea coronavirusului (SARS-CoV-2) și Starea de urgență declarată de Președintele țării, precum și respectarea noilor dispoziții emise prin Ordonanțele Militare Nr. 1, 2 și 3, echipele de intervenție ale societății Apavil S.A se află la datorie, cu personal redus. Din această cauză, orice problemă apărută presupune un efort suplimentar pentru a fi remediată. Cele mai multe blocaje ale rețelei de canalizare apar din cauza aruncării în vasul de toaletă a șervețelelor umede, scutecelor, micilor obiecte de vestimentație, lavetelor și bureților de bucătărie etc. Toate acestea, cărora în contextul actual li s-au adăugat mănușile și măștile de unică folosință, nu creează doar blocaje ale rețelelor, ci ajung să producă pagube prin înfundarea echipamentelor de pompare și colmatarea grătarelor de la intrarea în stațiile de epurare a apelor uzate, toate acestea ducând la disfuncționalitatea rețelei de canalizare menajeră existentă în toată aria de operare.
În administrarea Apavil SA se află 719 kilometri de rețele de canalizare și 24.050 racorduri ale imobilelor. Rețeaua de canalizare asigură transportul apelor uzate către stația de epurare, pentru a fi tratate astfel încât să îndeplinească indicatorii de calitate prevăzuți în normative și apoi descărcate în emisar. Din acest motiv, canalizarea reprezintă un serviciu extrem de important de care depinde și sănătatea noastră, dar și păstrarea unui mediu înconjurător curat, iar funcționarea în condiții corespunzătoare a sistemului de canalizare depinde și de modul în care noi, cetățenii, respectăm normele elementare cu privire la colectarea și depozitarea corectă a deșeurilor menajere.
Societatea Apavil SA consideră prioritare atât asigurarea calității apei la parametrii stabiliți de Uniunea Europeană, cât și menținerea în funcțiune a rețelelor de distribuție a apei potabile și a rețelelor de canalizare. Pentru orice disfuncționalitate a rețelelor de alimentare cu apă sau de canalizare, vă rugăm să sunați la Dispeceratul Central al societății – tel. 0250.820.010, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Precizăm că echipele de intervenție vor asigura remedierea celor semnalate în funcție de priorități și ținând cont de numărul echipajelor disponibile în teren.
Vă mulțumim pentru sprijin!
• Biroul de Presă al Apavil SA