Ameninţări cu DNA la Inspectoratul Şcolar!


• câţiva afacerişti din judeţul Olt „au dat buzna” în Inspectoratul Şcolar Judeţean, cerând decontarea unor facturi de peste 14 miliarde de lei vechi
 

Ziua de 22 aprilie 2013 a fost una cu tămbălău la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Nu a fost vorba, aşa cum v-aţi aştepta, de vreun examen sau de vreo repartizare pe catedre a profesorilor vâlceni. Aflat în şedinţă cu mai mulţi colaboratori, inspec­torul general Remus Grigorescu a fost surprins de apariţia în sală a mai multor afacerişti din judeţul Olt, care au făcut o livrare „cu cântec” către mai multe şcoli din Râmnic. Aceştia au ameninţat în stânga şi-n dreapta, susţinând că vor ajunge chiar la DNA dacă nu îşi vor primi banii pentru facturile emise.

Situaţia fără precedent datează de mai bine de-o jumătate de an, primarul Emilian Frâncu fiind cel care a deconspirat „combinaţia” atunci când a fost pus în situaţia de-a semna pentru decontarea unor facturi de peste 14 miliarde de lei vechi. „Combinaţia” priveşte dotarea mai multor şcoli cu materiale PSI (prevenirea şi stingerea incendiilor) şi altele, iar afaceriştii olteni îşi vor acum banii pentru că au adus – pe filieră politică – marfa. Cum Poliţia economică a fost sesizată, e de aşteptat ca situaţia să fie lămurită, cu riscul ca unii responsabili din învăţământ şi administraţie chiar să ajungă în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.