Ambulanta în prim plan


Afecţiunile cardiace şi respiratorii au făcut prăpăd în rândul vâlcenilor

Prin intermediul unui comunicat de presă, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea anunţă că, în ultimele zile ale săptămânii trecute, 380 de cetăţeni au solicitat intervenţia medicilor. Ca de obicei, au predominat afecţiunile cardiovasculare, respiratorii, dar şi cele neurologice sau gastroenterologice. Ambulanţierii s-au mai confruntat cu pacienţi aflaţi în stări de inconştienţă, sau cu cei afectaţi de traumatisme produse prin cădere accidentală sau lovire.

În aceeaşi perioadă, pe raza judeţului nostru s-au produs cinci accidente rutiere, soldate cu şase victime. A avut loc şi un accident feroviar, în urma căruia o victimă a fost transportată de urgenţă la spitalul din oraşul Horezu. De asemenea, medicii de pe ambulanţe au constatat şi trei decese.

 

Răzbunarea peştilor!

Un bărbat a fost lovit de tren în timp ce pescuia

În dimineaţa zilei de 18 iulie, o femeie a apelat serviciul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că soţul său a fost lovit de către scara unui vagon de tren. În urma verificărilor demarate de oamenii legii, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 17/18 iulie, în jurul orei 02.00, Viorel R., însoţit de către alte două persoane, a plecat să pescuiască la un iaz situat în imediata apropiere a căii ferate.

La un moment dat, din cauza trecerii trenului prin locul din care cele trei persoane pescuiau, bărbaţii au încercat să se ferească pentru a nu fi loviţi. Viorel R. a comis însă imprudenţa de a se ridica mai repede în picioare decât ceilalţi doi pescari, el fiind acroşat de scara ultimului vagon al trenului. După ce a fost lovit, bărbatul s-a deplasat spre locuinţa sa. Însă, simţindu-se rău, soţia acestuia a so­li­citat intervenţia unui echipaj al ambu­lanţei pentru acordarea de îngrijiri medi­cale. După intervenţia medicilor, bărbatul a fost transportat la spitalul din oraşul Horezu, acolo unde a primit diagnosticul de TCC acut deschis şi plagă occipitală contuză cu hematom epicranian. Chiar dacă a fost lovit de scara trenului, medicii au apreciat că viaţa pescarului amator nu a fost niciun moment pusă în pericol.