ALTE VEȘTI PROASTE pentru cei care cântă Prohodul la CET Govora


Termocentrala din sudul Râmnicului nu numai că nu se închide, dar urmează să își modernizeze capacitățile
135 de milioane de euro este valoarea proiectului pe care Consiliul Județean Vâlcea dorește să îl implementeze pentru a scoate CET Govora din impasul în care se află, dar și pentru a moderniza termocentrala din sudul Râmnicului. Președintele Constantin Rădulescu a anunțat, chiar din primele zile ale anului 2023, că va fi depusă, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) cererea de finanțare pentru acest proiect, unul foarte important pentru mai bine de un sfert dintre locuitorii județului nostru.
„Continuăm investițiile în zona CET Govora! Am semnat pentru un proiect mare și important. Spuneam că nu numai că nu vom închide CET Govora, dar vom asigura și modernizarea acestui furnizor de confort pentru vâlceni și ne ținem de cuvânt. Facem primul pas în obținerea finanțării pentru modernizarea CET Govora și adresăm această cerere Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, a precizat Constantin Rădulescu.

Proiectul se ridică la o valoare de aproape șapte mii de miliarde de lei vechi!

Valoarea totală a viitoarei investiții, care se va derula în două etape, pe parcursul a trei ani, este de 676.385.923,94 lei, respectiv 135 milioane euro.
„În prima etapă, care se va derula în anul 2023, se vor achiziționa patru cazane de apă fierbinte pe gaz natural și instalațiile auxiliare, dar și două motoare termice pe gaz. În cea de-a doua etapă, care se desfășura în perioada 2024-2025, se vor achiziționa o centrală de cogenerare cu gaz natural, o centrală de cogenerare pe biomasă și patru motoare termice. Le mulțumesc tuturor celor care au lucrat la acest proiect în implementarea căruia vom colabora din nou cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru binele râmnicenilor”, a mai declarat, încrezător, președintele Consiliului Județean Vâlcea.