Altă zi plină pentru SMURD


În doar 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru 17 situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit în localităţile: Băile Govora, Drăgăşani, Lungeşti, Măciuca, Mihăeşti, Rm. Vâlcea, Stoeneşti, Ștefănești și Voicești pentru următoarele situații de urgență: un traumatism cranio-cerebral;  o hipertensiune arterială; un accident de circulaţie; un accident vascular cerebral; o stare febrilă; o stare de lipotimie; dureri: la nivelul capului, abdominale, de membre, la nivelul coloanei şi stări generale de rău. După acordarea primului ajutor calificat, toți pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.
Grenadă defensivă pe strada Arinilor
Ieri, la ora 13.42, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru ridicarea unui obiect de muniţie din municipiul Rm. Vâlcea, str. Arinilor. În timpul unor săpături în grădină, un bărbat a dat peste o grenadă defensivă fără focos. Echipajul pirotehnic a intervenit pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea într-un depozit în vederea distrugerii.
În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite:
– Nu vă jucaţi cu asemenea componente!
– Nu o mişcaţi!
– Nu o atingeţi!
– Nu o loviţi !
– Nu încercaţi să detonaţi focosul sau alte elemente componente!
– În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu executaţi săpături, nu aprindeţi focul şi este interzisă circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere;
În cazul în care aveţi cunoştinţe despre descoperirea unor elemente de muniţie anunţaţi de urgență Poliția, Primăria, ISU Vâlcea la telefon 112 sau 0250.742.802, pentru a se interveni în vederea ridicării şi distrugerii muniţiei descoperite.