ALT VÂLCEAN A RECUNOSCUT că a încercat să dea mită! I-a fost confiscată suma de bani, dar a evitat să ajungă după gratii


Reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea ne-au anunțat, în data de 16 octombrie 2023, că, urmare a activităților procedurale desfășurate de ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – SJA Vâlcea, la data de 12 octombrie 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpate. Acesta este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. În sarcina lui s-a stabilit o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării acesteia pe un termen de supraveghere de 2 ani și muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

Un polițist din Bălcești a refuzat suma care i-a fost oferită și l-a denunțat pe cel care încercase să îi ofere bani

„Dosarul a fost constituit ca urmare a denunțului formulat la data de 8 septembrie 2023 de către un agent de poliție din cadrul Poliției Orașului Bălcești – Compartimentul Poliție Rutieră la DGA – SJA Vâlcea, pe care ofițerii anticorupție l-au înaintat de îndată unității de parchet competente. În urma administrării probatoriului în cauză a rezultat faptul că, în data de 8 septembrie 2023, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu pe raza județului Vâlcea, agentul de poliție l-a oprit în trafic pe inculpatul în cauză, pentru încălcarea normelor rutiere privind efectuarea manevrelor de depășire. În acest sens, pentru a nu lua măsurile legale de sancționare, persoana în cauză s-a deplasat la autospeciala de poliție și i-a promis agentului de poliție sume de bani cuprinse între 200 de lei și 870 de lei, cu scopul ca polițistul să nu îndeplinească un act care intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv pentru a nu-i întocmi proces-verbal de constatare a contravenției și pentru a nu aplica măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 60 de zile, aferentă contravenției prevăzută de legislația în vigoare”, ne-au anunțat polițiștii anticorupție vâlceni.
„Prin acordul de recunoaștere a vinovăției s-a dispus confiscarea sumei de 870 de lei de la inculpat. Pe parcursul cercetărilor, ofițerii de poliție ai SJA Vâlcea au desfășurat activități procedurale pentru administrarea probatoriului, în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror. Dosarul a fost trimis Tribunalului Vâlcea în vederea confirmării acordului de recunoaștere”, se mai arată într-un comunicat de presă emis cu privire la acest subiect.

În anul 2023, zece polițiști din județ au sesizat că li s-a oferit mită

Reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea au mai făcut cunoscut faptul că, în cele aproape zece luni care au trecut din anul 2023, au fost înregistrate zece situații în care polițiști din cadrul IPJ Vâlcea au refuzat sume de bani cu titlu de mită și au sesizat faptele de natură penală la Serviciul Județean Anticorupție (SAJ) Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă