(Alte) garanții pentru oamenii din spatele catedrelor: „FACEM TOT CE NE-AM ASUMAT pentru eliminarea inechităților salariale din învățământ”


• declarația aparține premierului Marcel Ciolacu
Zilele acestea, premierul României, Marcel Ciolacu, a avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din domeniul educației. Printre subiectele discutate în cadrul întrevederii de la Palatul Victoria s-au numărat cele privitoare la programele de susținere a preșcolarilor, elevilor și studenților, derularea investițiilor în educație și eliminarea inechităților salariale pentru personalul din învățământ.
„Facem tot ce ne-am asumat în domeniul educației pentru a ajuta copiii să meargă la școală în condiții cât mai bune și să oferim tuturor șansa la educație. Deopotrivă, suntem preocupați să avem cadre didactice motivate. În acest sens avem în vedere îndreptarea inechităților salariale într-un termen cât mai scurt”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Se caută „soluțiile tehnice” pentru eliminarea inechităților salariale

În cadrul consultărilor de la Palatul Victoria, prim-ministrul și reprezentanții sindicatelor au analizat stadiul implementării programelor din educație, care îi au drept beneficiari direcți pe copiii din învățământul preuniversitar, precum și pe studenți, cu accent asupra celor destinate combaterii abandonului școlar și susținerii celor din medii vulnerabile. De asemenea, s-au discutat detalii despre proiectele de investiții din domeniul educației, destinate îmbunătățirii condițiilor de învățământ atât în mediul urban, cât și în mediul rural.
În ceea ce privește eliminarea inechităților salariale pentru personalul din învățământ, din dispoziția premierului Ciolacu, Ministerul Educației și sindicatele din domeniu vor lucra pentru identificarea soluțiilor tehnice. Ulterior, acest mecanism de lucru va fi extins cu reprezentanți ai Ministerelor Muncii și Finanțelor pentru elaborarea propunerilor de modificare legislativă prin a căror aplicare să fie îndreptate inechitățile salariale din educație. Aceste propuneri vor fi analizate, la nivelul Guvernului, cu reprezentanții sindicatelor din educație, la următoarea întrevedere.
Sursă foto: Arhivă