Alarmă la dezastre între Barajul Dăești și Barajul Nord Râmnic


Mâine, între Barajul Dăești și Barajul Nord din Râmnic se verifică desfășurarea unui exercițiu de antrenare a structurilor specializate în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situații de urgență generate de inundații și poluare accidentală. Pe malul drept al Barajului Nord din Rm. Vâlcea, de la ora 10.30, se vor prezenta concepţia şi scopurile exerciţiului.
La ora 11.00, se transmit: mesaje sonore şi semnalul „ALARMA LA DEZASTRE” – 5 sunete (impulsuri) cu durata de 16 secunde fiecare şi pauze între ele de 10 secunde fiecare. Forţele specializate şi auxiliare vor acţiona pentru: salvarea persoanelor, acordarea primului ajutor, evacuarea persoanelor din zonă (Malul Alb din Râmnicu Vâlcea şi satul Olteni din comuna Bujoreni), menţinerea ordinii publice, limitarea accesului, informarea populaţiei din zonă. Terminarea exerciţiului va fi marcată de semnalul „ÎNCETAREA ALARMEI” – un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. La acestă activitate participă: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea prin intermediul grupului de suport tehnic – Inundaţii, fenomene meteo periculoase şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor: Rm Vâlcea, Dăeşti şi Bujoreni.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea participă cu: un autocamion, o motopompă de mare capacitate, o autoşenilată cu capacitate marită de trecere, două bărci, o autospecială de transport scafandri şi o instalaţie de potabilizare a apei şi un echipaj SMURD.