Alarmă falsă la jandarmerie! Ce au putut să anunțe cinci presupuși turiști rătăciți în vârf de munte?


Noaptea trecută, jandarmii vâlceni au fost puși pe pistă greșită de către un grup de turiști mai șugubeți. O persoană a anunțat prin intermediul numărului unic de urgență 112 că autoturismul în care se afla, alături de alte patru persoane, s-a defectat cu șase kilometri înainte de a ajunge în zona Obârșia Lotrului. Persoana care a semnalat situația a mai anunțat că în zonă este frig, ninge puternic și că s-a depus un strat gros de zăpadă pe carosabil. De asemenea, aceasta a mai transmis că nu deține echipament corespunzător și că nu cunoaște zona.
De fapt, aproape toate cele semnalate prin intermediul serviciului 112 erau „gogoși umflate”. „În urma celor sesizate de către apelanți, s-a constituit un echipaj format din doi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Mobil Voineasa și un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. La ora 02.30, au fost găsite persoanele care solicitau sprijin, iar echipajul a constatat că cele relatate de către apelanți nu se adeveresc, pe carosabil nefiind zăpadă și temperatura era destul de ridicată pentru această perioadă a anului”, se arată într-un comunicat de presă transmis pe marginea acestui subiect.
Ulterior, cele cinci persoane au fost conduse în siguranță la o pensiune din localitatea Obârșia Lotrului. Polițiștii mai anunță că apelantul a fost sancționat contravențional cu suma de 500 lei, conform OG 34, art.32, alin. 1, lit. B privind alertarea falsă a echipajelor de intervenție.