Adio, CSM!


• Laurenţiu Tudor a părăsit „corabia” municipalilor
 

La finele săptămânii trecute, în chiar ultima zi a cantonamentului pe care fotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea l-au susţinut în judeţul Ilfov, tehnicianul Laurenţiu Tudor şi-a anun­ţat demisia. Cel supranumit „Doctorul” a părăsit pentru a doua oară Vâlcea, în numai un an şi jumătate, din cauza aceluiaşi motiv: numeroasele restanţe salariale pe care clubul le are de achitat către jucători îl împiedică să îşi moti­veze elevii aşa cum ar dori. Iar rezul­tatele dezastruoase înregistrate în cele şapte partide de verificare disputate în pauza competiţională, cinci înfrângeri şi două remize, par să îndreptăţească decizia pe care a adoptat-o Laurenţiu Tudor, aceea de a lăsa locul liber pentru un antrenor care se încumetă să preia echipa în aceste condiţii. De ase­me­nea, mai trebuie precizat faptul că, alături de Laurenţiu Tudor, din staff-ul CSM au mai plecat doi dintre colaboratorii acestuia: secundul Sorin Bucuroaia şi preparatorul fizic Ivan.

Alexandru Pelici va prelua CSM Râmnicu Vâlcea

Totuşi, chiar şi cu numeroasele probleme financiare pe care le are clubul, patronul Cătălin Rufă a găsit deja un tehnician dispus să preia echi­pa şi să îndeplinească „obiectivul” de avarie pentru partea a doua a sezo­nului, anume salvarea de la retrogra­dare. Este vorba despre Alexandru Pelici, fostul antrenor al Voinţei Sibiu, echipă desfiinţată în acest moment. El a pregătit trupa de pe malul Cibinului atât în sezonul 2011/2012, când Voinţa a activat pe prima scenă a fotbalului românesc, dar şi în turul sezonului 2012/2013, până în momen­tul în care „alb-verzii” s-au văzut nevoiţi să se retragă din liga secundă, din raţiuni financiare.

Ambele formaţii vâlcene din Liga a II-a au schimbat antrenorul în iarnă

Interesant de remarcat este faptul că, pe parcursul pauzei competiţionale, antrenorii care au încheiat turul de campionat pe băncile tehnice ale celor două echipe vâlcene care activează în Liga a II-a au demisionat. Erik Lincar a părăsit Damila Măciuca la finalul lunii decembrie, în locul său fiind adus, încă din ianuarie, fostul dinamovist Claudiu Niculescu, în timp ce, Laurenţiu Tudor s-a despărţit de CSM Râmnicu Vâlcea cu numai trei săptămâni înaintea debutului municipalilor în returul întrecerii din Seria Vest.