Adevărul absolut despre un veteran: COLONELUL VEȚELEANU a murit în umilință, sărăcie și batjocură!


Colonelul Emil Vețeleanu s-a stins din viață miercuri, 7 octombrie 2020, la vârsta de 101 ani după o viață marcată de un război pe care l-a înfruntat din uniforma unui militar de transmisiuni în punctul cel mai crâncen și mai sălbatic: bătălia Stalingrad din iarna 1942-1943. Secvențele infernului însângerat de pe malurile Volgăi nu l-au părăsit nici dincolo de suta de ani, iar numele și fețele camarazilor pe care le enumera cu înflăcărare stăteau mărturie la fiecare discuție.
La ultima sa aniversară, în 24 ianuarie 2020, după episodul scandalos când TOATĂ clasa politică vâlceană l-a ignorat la 1 Decembrie 2019, veteranul s-a bucurat nespus de vizita la domiciliul său de numai două camere a comandantului Garnizoanei din Râmnicu Vâlcea, colonel inginer Cristian Gabriel Arinton, a comandantului Centrului Militar Județean Vâlcea, locotenent-colonel Nicolae Olaru, dar și a unui grup de liceeni de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Craiova.
Confesiunile pe care le-a făcut atunci pentru posteritate sunt dureros de biciuitoare pentru un militar care și-a servit țara atunci și acolo unde i-a fost mai greu și mai greu. Între ele, rușinea absolută pe care trebuie s-o purtăm fiecare față de curajul său vine din indemnizația pe care țara i-a acordat-o pentru anii de front.
Colonelul Emil Vețeleanu primea 1.060 lei/lună pentru cinci ani de front față de 20.070 lei/lună pentru patru ani de mandat parlamentar!
Dumnezeu să-l ierte! Și dumnealui pe noi…