Aceeași problemă: lipsă de salubrizare pe drumurile naționale


Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, și-a exprimat, încă o dată, nemulțumirea legată de modul cum se realizează salubrizarea și curățenia pe drumurile naționale, mai ales pe DN 7, pe cursurile de apă, dar și în zona barajelor din județ. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost dezamăgit de intervenția pe drumurile naționale, declarând că, în continuare, situația nu este deloc bună. Prefectul a precizat că este necesară și o implicare mult mai accentuată a Regionalei de Drumuri Craiova în realizarea lucrărilor de întreținere a drumurilor naționale din județ, dar și de dotare cu mobilier stradal pentru parcări.
Pe aceste teme, prefectul de Vâlcea a purtat discuții cu conducerile și reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Vâlcea, Serviciului Poliției Rutiere Vâlcea, Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Vâlcea, ABA Olt și SEGA Vâlcea, Direcției Silvice Vâlcea precum și ai S.C. Hidroelectrica S.A. – Sucursala Vâlcea. S-au stabilit măsuri efective de curățare a cursurilor de apă și a luciului barajelor, dar și de curățenie pe drumurile naționale, cu accent pe DN 7.
„Realizarea acestor activități în mod permanent este necesară întrucât, pe lângă aspectul estetic în distonanță cu frumusețea peisajului natural, reprezintă și factori de producere a inundațiilor (în cazul cursurilor de apă), dată fiind apropierea sezonului ploios”, a mai declarat prefectul Florian Marin.
La mijlocul acestei luni, va fi analizată eficiența activităților și dispuse, dacă va fi cazul, alte măsuri de competența instituțiilor de control pe linie de mediu.