9 Mai – Ziua Porţilor Deschise la Centrul Europe Direct Vâlcea


Ca în fiecare an Centrul Europe Direct Vâlcea organizează o serie de manifestări, foarte frumoase şi intere­san­te, cu prilejul sărbătorii „Zilei Europe – 9 mai”. Programul sărbătoririi Zilei Europei a început anul acesta de vineri, 4 mai, cu desfăşurarea concursului de cultură generală „FRUMUSEŢEA MINŢII TALE – Miss şi Mister EuROpa”, la Teatrul „Anton Pann”. Astăzi, de la ora 14.30, la Sala Universitarilor, este pro­gra­mată o oră de informare europeană pen­tru elevii clasei a XII-a A, de la Gru­pul Şcolar „Henri Coandă”. Tema întâl­nirii este „Politica Agricolă Comună pe înţelesul tuturor”.

Ziua de 9 Mai este Ziua Porţilor Des­chise la Centrul Europe Direct din Bi­blioteca Judeţeană Vâlcea. Pe parcursul a 6 ore, între orele 10-16, pro­gra­mul Centrul ED  va fi următorul: orele 10.00-13.00 – „Gânduri pentru Europa” – în Parcul din faţa Bibliotecii Judeţene Vâlcea se pot scrie mesaje către Europa şi europeni; orele 13.00-14.00 – „EU aşa văd EuROpa” – la sala de conferinţe se pot viziona filmele participante la Concursul de filme de scurt metraj pen­tru elevi; orele 14.00-16.00 – „Ai nevoie de informaţii europene?” – aplicarea unui chestionar pentru aflarea nevoii de informare europeană a utilizatorilor care frecventează Biblioteca şi nu numai.

Acestea sunt evenimentele pe care Centrul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” le organizează cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei.