300 de cornuri cu ciocolată pentru copiii Şcolii Nr. 10


Badele_Pintea• greii agriculturii vâlcene au împărţit micuţilor din Ostroveni afişe cu Ziua Mondială a Alimentaţiei şi mai ales câte un corn pentru a fi siguri că aceştia nu vor uita prea repede ocazia

Aşa cum vă anunţam în ediţiile noastre anterioare,  în data de 16 octombrie 2012, s-a celebrat Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA) şi lupta împotriva foametei şi cea de-a 67-a aniversare de la înfiinţare FAO – 16 octombrie 1945, cu tema „Preţul alimentelor – de la Criză la Stabilitate”.

Anul acesta, ca în fiecare an, Ziua Mondială a Alimen­­ta­ţiei 2012 a invitat toate statele lumii la examinarea con­se­cinţelor actuale şi viitoare ale acestor schimbări clima­tice în vederea adoptări de noi strategii pentru o mai bună gestionare a resurselor naturale, a mediului înconjurător, precum şi promovarea unei producţii agricole adecvate şi accesul populaţiilor rurale la alimente şi venituri, pentru asigurarea securităţii alimentare în contextul unei popu­laţii mondiale în expansiune.

Tema din acest an stabilită în cadrul internaţional al FAO a fost „Uniţi împotriva foametei/Asociaţiile agricole – cheia alimentaţiei pentru omenire!”, ce a urmărit să pună în evidenţă importanţa asociaţiilor agricole, preţul alimen­­­telor – volatilitatea preţurilor, dar şi impactul schimbărilor climatice şi energetice asupra agriculturii şi a securităţii alimentare în vremuri de criză şi de luptă împotriva foa­me­tei.

Cu această ocazie, ieri, 16 octombrie 2012, s-a desfă­şurat la sediul Şcolii cu clasele I-VIII nr. 10, aflat în cartierul Ostroveni din municipiul Rm. Vâlcea, la iniţiativa condu­cerii A.P.I.A. – Centrul Judeţean Vâlcea, o întâlnire cu toţi elevii acestei instituţii de învăţământ, la care s-au prezen­tat aspectele esenţiale ale importanţei la nivel naţional şi internaţional a Zilei Mondiale a Alimentaţiei, precum şi a istoricului şi rolului Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

În acest cadru festiv au susţinut scurte discursuri şi expuneri următorii participanţi: doamna director general a Şcolii nr.10, Adriana Statie, directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Jude­ţean Vâlcea, Adrian Pintea, precum şi directorul Direcţiei pentru Agricultură Vâlcea, Florel Bădele.

De asemenea, prin amabilitatea conducerii S.C. Anna­bella S.R.L., cei peste 300 de copii prezenţi la aceas­­tă ma­ni­festaţie dedicată Zilei Mondiale a Alimentaţiei, au primit din partea acestei importante societăţi comerciale vâlcene câte un pachet conţinând produse alimentare specifice vârstei.