271 de vâlceni și-au cumpărat oficial vechimea în muncă de la Casa de Pensii


• 1% din cei care au făcut-o la nivel național provin din județul nostru
Persoanele care nu au acumulat suficienți ani de vechime pentru a primi pensie de la stat își vor putea plăti până in 31 decembrie 2017 asigurările sociale pentru anii in care nu au cotizat. Circa 20.000 de persoane s-au asigurat retroactiv la sistemul asigurărilor sociale, în primele şapte luni de la intrarea în vigoare a legii care le permite acest lucru. În medie, românii au cumpărat peste doi ani vechime la pensie, au 55 de ani şi au plătit circa 6.300 de lei cotizaţii la pensie.
Legea 186/2016 prevede că persoanele care nu au calitatea de pensionari pot achita contribuția de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, fiind vorba de intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială și ultimii cinci ani anteriori acestei date.
Cei care vor să plătească aceste contribuții de asigurări sociale, o pot face într-o singură tranșă sau eșalonat, în tranșe lunare, până la data de 31 decembrie 2017. Bucureşti, Constanţa, Prahova, Iaşi, Galaţi, Bacău, Timiş, Dolj, Neamţ şi Cluj sunt județele cu cele mai multe astfel de dosare în vreme ce la Vâlcea, potrivit directorului CJP, Gabriel Andreescu (foto, sus), au fost înregistrate 271 solicitări.