27 DE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT din Râmnic vor fi modernizate cu fonduri din PNRR


• Mircia Gutău – edilul Râmnicului și Ligia Deca – ministrul Educației au semnat contractul de finanțare care garantează că banii vor ajunge pentru lucrările din municipiu
La invitația ministrului Educației, Ligia Deca, primarul Mircia Gutău a participat miercuri, 26 iulie 2023, la Palatul Victoria din București la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare pentru proiectele depuse de administrațiile locale din țară în cadrul apelului de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe” și finanțate prin Componenta 15. Educație din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Pentru a sublinia importanța unui astfel de eveniment, la ceremonie au participat prim-ministrul Marcel Ciolacu, președintele Senatului – Nicolae Ciucă, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene – Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Adrian-Ioan Veștea, președintele Asociației Municipiilor din România (AMR) – Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca.

Peste 19.000 de elevi și preșcolari ar urma să beneficieze, peste câțiva ani, de finalitatea investițiilor

Proiectul depus de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea vizează dotarea a 637 săli de clasă cu echipamente digitale, a 577 săli de clasă cu mobilier, dotarea a 22 de laboratoare de informatică, a 20 de laboratoare de științe, a 73 de cabinete școlare și a 8 ateliere de practică din 27 de colegii, licee, școli gimnaziale și grădinițe din Râmnic. Cu o valoare estimată a achizițiilor necesare de peste 37 milioane de lei (fără TVA), proiectul va moderniza și ușura semnificativ procesul educativ pentru mai mult de 19.000 de elevi și preșcolari, dar și pentru 1.515 cadre didactice. Se estimează că procesul de dotare se va încheia până la finele lunii decembrie a anului viitor.