2013 – anul reconstrucţiei României


BUICAN_CRISTIAN_USLDezbaterile legate de Legea bugetului de stat pe anul 2012 şi criticile venite din partea reprezentanţilor PDL şi ai PP-DD asupra alocărilor bugetare prevăzute pentru acest an l-au determinat pe deputatul Cristian Buican ca – prin intermediul acestui comunicat de presă – să facă câteva precizări importante, pentru o informare corectă a cetăţenilor.

„Uniunea Social Liberală îşi respectă promi­siu­nile faţă de români: salariile bugetare au revenit la nivelul de dinaintea tăierilor cu 25% făcute de repre­zentanţii PDL, iar CASS-ul reţinut ilegal pen­sio­narilor de aceiaşi reprezentanţi PDL va fi pe parcursul acestui an restituit integral. Mai mult decât atât, în anul 2013 pensiile vor fi indexate cu 4%, adică cu rata inflaţiei. Anul 2013 va fi anul resta­bilirii onoarei instituţiilor de stat! Conform angajamentelor asumate în faţa organismelor euro­pene şi internaţionale şi în continuarea acţiunilor din toamna anului trecut, Guvernul USL va plăti în acest an toate datoriile instituţiilor de stat către firme şi companii private, indiferent că vorbim de cele locale, judeţene sau naţionale. În acest an, vom iniţia şi va finaliza două din cele mai importante re­forme de care România are nevoie: cea constitu­ţională şi cea administrativă. Astfel, până la sfârşitul acestui an, regionalizarea României (pe principiul descentralizării) şi modificarea Constituţiei în vederea clarificărilor separaţiei puterilor în stat, a reducerii numărului de parlamentari sau a stopării migraţiei politice, trebuie să devină funcţionale şi operaţionale”, afirmă Buican (foto).

Pentru judeţul Vâlcea, Guvernul USL şi-a propus rezolvarea situaţiei disperate în care reprezentanţii PDL au lăsat Oltchimul, prin rentabilizarea acestui combinat şi privatizarea lui către un investitor strategic, capabil să investească în retehnologizare şi să păstreze locurile de muncă de pe platforma chimică. Toate aceste măsuri pe care reprezentanţii USL le au în vedere sunt necesare şi obligatorii pentru a pune bazele unei construcţii bugetare solide, începând cu ultima parte a acestui an şi mai ales pentru anul viitor, care va duce la investiţii masive, deblocarea economiei, atragerea semnificativă de fonduri europene şi pentru luarea unor măsuri de reducere a TVA-ului sau a CAS-ului. Astfel, pentru prima dată în ultimii 23 de ani, programul din campania electorală din toamna anului trecut va putea fi dus la îndeplinire şi doar aşa românii vor vedea că promisiunile elec­to­rale nu sunt doar minciuni, ci pot fi transformate şi în fapte. Pe această cale, deputatul Cristian Buican face un apel la reprezentanţii PDL şi ai PP-DD să înc­eteze această critică absurdă bazată pe popu­lism şi minciună şi să pună umărul la reconstrucţia, pe baze solide şi corecte, a României.