20 de milioane euro, băgați…în pământ!


ncă un proiect important pentru vâlceni și pentru sistemul de termoficare din Municipiul Râmnicu Vâlcea a fost finalizat.
19,5 milioane euro, din fonduri europene, s-au investit în reabilitarea a 3,25 km de rețea primară și a 10,033 km de rețea secundară, lucrări realizate în cadrul a patru contracte, care s-au derulat în mai multe zone din municipiu.
Proiectul face parte dintr-un program mai amplu de reabilitare a sistemului de termoficare din Râmnic, care a parcurs două etape. Au fost realizate investiții pentru reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă, pentru creșterea eficienței energetice a sistemului și pentru reabilitarea rețelelor de transport și distribuție a energiei termice, în scopul reducerii pierderilor din rețea.
Le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit să implementăm cu succes acest proiect!
Apreciez implicarea domnului primar Mircia Gutău și a echipei sale din Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, care ne-au fost parteneri de nădejde în realizarea acestui proiect. De asemenea, le mulțumesc constructorilor care au realizat lucrările și, în mod deosebit, râmnicenilor, care au dat dovadă de înțelegere pe tot parcursul execuției lucrărilor.
Nu ne vom opri aici cu investițiile în domeniu. Cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Consiliul Județean Vâlcea construiește, la CET Govora, propria centrală în cogenerare, investiție pentru care am semnat anul trecut un contract de finanțare în valoare de 140 milioane euro.
Facem toate aceste investiții fiindcă ne dorim ca râmnicenii să plătească apă caldă și căldură la prețuri corecte, adică fără a mai fi nevoiți să plătească și pierderile din rețea.

Constantin Rădulescu
Președinte CJ Vâlcea