Jumătate de milion de euro pentru montarea de dale elastice la trecerea cu calea ferată pe strada Drumul Gării


• primarul Mircia Gutău a semnat contractul de finanțare pentru al cincilea proiect în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”

La începutul acestei săptămâni, primarul Râmnicului, Mircia Gutău a semnat, alături de Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții intitulat „Amenajare trecere la nivel linie CF cu dale elastice la strada Drumul Gării”. Valoarea acestui proiect este de 2.644.919,94 lei (adică peste jumătate de million de euro), proiectul la care facem referire fiind aprobat în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Proiectul oferă o șansă importantă realizării de investiții de anvergură pe terenurile aflate la vest de calea ferată din zona Râureni prin facilitarea accesului autovehiculelor de mare tonaj care, în prezent, este îngreunat semnificativ de configurația veche și, în același timp, deteriorată a trecerii de cale ferată.
Acesta este cel de-al cincilea proiect major de investiții aprobat pentru finanțare prin PNI „Anghel Saligny”. Primele patru proiecte aprobate au vizat: • extinderea rețelei de gaze naturale pe 53 de străzi din municipiu (proiect aflat în execuție); • amenajarea sensului giratoriu de la intersecția Calea lui Traian cu strada Posada (proiect aflat aproape de finalizare); • amenajarea sensului giratoriu de pe strada Copăcelu, la intersecția cu drumul spre Ocnele Mari; • amenajarea arterei de circulație între Splaiul Independenței și strada Morilor (inclusiv podul peste râul Olănești).
Valoarea totală a proiectelor aprobate în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” este de peste 10,5 milioane de euro, din care finanțările nerambursabile atrase de la bugetul de stat sunt în sumă de aproape 9 milioane de euro.