19 localități vâlcene, lovite de precipitații


Din 27 iunie și până pe 5 iulie, 19 localități vâlcene au fost grav afectate de ploile torențiale. În cazul unora dintre ele, au fost evaluate pagubele, iar altele urmează să trimită raportul cu evaluarea obiectivelor afectate pe adresa Instituției Prefectului Vâlcea.
În orașul Bălcești, a fost afectată platforma DJ 651 B, în trei puncte. În satul Preotești, strada Aninoasa, a fost afectat podul, iar paguba urmează să fie evaluată.
În orașul Horezu, pe strada Mihai Eminescu, a fost afectată platforma drumului și conducta de alimentare cu apă, urmând să fie evaluată paguba.
În orașul Ocnele Mari, podețul peste pârâul Marușca, punctul «La Chipeșiu», a fost obturat din cauza depunerii de material aluvionar, paguba fiind estimată la 644 mii lei.
În comuna Copăceni, au fost afectate mai multe drumuri de interes local, afectat podul peste pârâul Cerna, un podeț distrus pe DJ 676 Cerna – Slătioara – Irimești.
Nici în comuna Frâncești lucrurile nu au stat mai bine. Au fost distruse drumurile din satul Viișoara, pagubele fiind estimate la 90 mii lei.
În comuna Galicea, satul Valea Râului, au fost afectate drumurile de interes local, în satul Galicea au fost colmatate rigolele pe DJ 678 Câmpu Mare – Budești.
Cimitirul din Brad-Clocotici, în pericol
În comuna Racovița, satul Brad-Clocotici, a fost afectat drumul de interes local pe o lungime de un kilometru, iar cimitirul din zonă se află în pericol din cauza erodării pârâului. Au mai fost afectate: drumurile din satul Racovița, cele din Gruiu-Lupului, colmatate rigolele pe de DJ 703P, iar în satul Balota a slăbit structura digului.
În localitatea Nicolae Bălcescu, satul Valea Bălcească, a fost afectat DC 33B Rotărești – Valea Bălcească, pe o lungime de un kilometru; afectat DC 31A și DC 32, în satul Valea Vici etc.
În Perișani, comuna păstorită de către edilul Ion Sandu, a fost afectată platforma DN 7D, afectate podețele de pe DC 5 Perișani-Mlăceni. De asemenea, au fost afectate: Drumul Școlii, Colibii, Pârloaga etc.
În comuna Roșiile, au avut de suferit drumurile de interes local, a fost afectată platforma DJ 676 A, inundate șase gospodării și o unitate comercială, afectat un pod și terenuri agricole.
Lista cu evaluarea pagubelor va ajunge pe masa Guvernului pentru alocarea de fonduri destinate remedierii problemelor.