14 școli și licee, monitorizate de Inspectoratul Școlar


• mai bine acum decât niciodată, șefii Educației își pun problema dezastrului de la capacitate și Bac • unitățile cu rezultate slabe, monitorizate • note de 1 și 2 la capacitate, dar 6 la Bac!!??

Abia acum, dar mai bine decât niciodată, șefii Educației din județ s-au sesizat privind problemele din curtea Ministerului de resort: cum se poate ca un elev care a luat 1 sau 2 la evaluarea națională să ajungă la liceu? Sau, și mai grav, ca un astfel de elev de 1 sau 2 la capacitate să aibă la Bac media 6. O altă problemă o reprezintă unitățile de învățământ unde a fost dezastru la capacitate și Bacalaureat. Așa se face că, în prezent, 14 unități educaționale din județ sunt monitorizate de Inspectoratul Școlar. Sunt vizate școli și licee unde elevii au obținut rezultate slave la cele două examene. Printre acestea se află unitățile din Malaia, Băbeni și Râmnicu Vâlcea. Mai mult, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea are și un plan de îmbunătățire a rezultatelor la evaluarea națională și Bac. Menționăm că doar 42% din liceenii vâlceni au promovat examenul de Bacalaureat, în această vară.

Astăzi, Măciuca și „Nicolae Pleșoianu”

Verificările de astăzi vizează unitățile școlare din comuna Măciuca, dar și Grupul Școlar „Căpitan Nicolae Pleșoianu”. În cazul ultimei unități de învățământ, notele obținute la Bacalaureat au fost dezastruoase, fapt pentru care are loc această inspecție. Ba mai mult, din datele furnizate de inspectorul școlar adjunct, Remus Grigorescu,  fiecărei conduceri a unității i se va solicita un plan ce va cuprinde numărul elevilor mai puțin pregătiți. Totodată, așa cum am mai precizat, s-a realizat și un plan cu măsurile de îmbunătățire a rezultatelor la cele două examene menționate.