Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 aprilie 2021

„Ziua Mondială a Zonelor Umede”, marcată și la Vâlcea


În fiecare an, pe data de 2 februarie, se sărbătorește Ziua Mondială a Zonelor Umede pentru a marca semnarea Convenţiei asupra Zonelor Umede, la 2 februarie 1971, în oraşul Ramsar (Iran). În cadrul sloganului multianual „Zone Umede pentru viitorul nostru”, tema din acest an este „Mijloace de existență durabile”.
Obiectivul declarat al Convenţiei de la Ramsar a fost acela de a conserva zonele umede, fauna şi flora care servesc ca habitat al păsărilor acvatice şi care constituie cele mai importante resurse de valoare ecologică, economică, naturală, ştiinţifică şi recreativă. În lume există în prezent peste 2.000 de situri RAMSAR, 12 din acestea fiind din România. Pentru a marca Ziua Zonelor Umede, Agenţia pentru Protecţia Mediului Vâlcea organizează și participă în calitate de partener la o serie de activități după cum urmează: astăzi începând cu ora 13.00, la Liceul Tehnologic Băile Govora, vor avea loc dezbateri pe tema zonelor umede, sâmbătă, 30 ianuarie, la Școala Gimnazială Anton Pann nr. 9 din Rm. Vâlcea va fi organizat un concurs între mai multe școli invitate, marți, 2 februarie, la Școala Gimnazială Bunești, se va desfășura o lecție deschisă în care va fi prezentată și subliniată importanța zonelor umede.
De asemenea, secretariatul Ramsar invită tinerii între 15 şi 24 ani să se înscrie la concursul de fotografie despre zonele umede, organizat în perioada 2 februarie – 3 martie 2016. Pentru cei interesaţi, provocarea fotografică este să evidenţieze cum zonele umede sunt mijloace de existenţă pentru oameni. Participanţii au şansa să câştige o călătorie într-o zonă umedă oriunde în lume.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Eveniment