Zilele Școlii nr. 4 Râmnicu Vâlcea, marcate cu mare fast


Timp de două zile, pe 6 și 7 iunie, au fost marcate de către profesori și elevi Zilele Școlii Gimnaziale nr. 4 din Râmnicu Vâlcea. Lor li s-au alăturat peste o mie de preșcolari de la grădinițele „Lizuca”, „Dumbrava minunată” și nr. 11 Copăcelu, unități ce aparțin de școala aniversată. Cei mari, absolvenții claselor a VIII-a, însoțiți de părinți, au avut ocazia să rememoreze momentele întâlnirii lor cu școala din urmă cu opt ani și să-și expună obiectivele pentru viitorul apropiat sau mai îndepărtat. «Gaudeamus Igitur» pentru promoția 2017 a Școlii Gimnaziale nr. 4 a răsunat pe holurile pline de amintiri. În plus, fiecare elev a realizat produse, alături de colegii – planșe, machete, postere – care au fost expuse în curtea școlii pentru a fi apreciate de ceilalți elevi, de părinți și trecători (multe au fost expuse pe zidurile și gardul dinspre Calea lui Traian).
Cupa Școlii Gimnaziale nr. 4 la fotbal a mobilizat atât echipele reprezentative ale claselor de gimnaziu cât și, mai ales, galeriile lor.
Pornind de la cuvintele lui Prigogine, „Între cultura științifică, pentru care timpul este iluzie sau, cu vorbele lui Einstein, «creația noastră», și cultura umanistă, unde timpul este fundamentul ființei, trebuie realizată o reconciliere”, invitații de marcă, prof. dr. Adrian Luca – directorul Casei Corpului Didactic Vâlcea, Claudiu Tulugea – fost elev al Școlii Gimnaziale nr. 4, actualmente directorul Muzeului Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” și Ion Cornea – arhitect, membru al Uniunii Artiștilor Plastici au conferit nota de autenticitate a manifestării de atribuire a numelui pictorului Constantin Cerăceanu sălii care găzduiește în mod frecvent expoziții cu picturile elevilor. Școala, prin dascălii ei, are tradiție în a forma gustul artistic al elevilor și a le permite celor talentați să descopere și să-și valorizeze înclinațiile.
Invitații au evocat personalitatea și au caracterizat opera pictorului Constantin Cerăceanu, a cărui carieră didactică s-a consumat în totalitate la Școala Gimnazială nr. 4 din Râmnicu Vâlcea. Cu acest prilej, invitații au înmânat diplome de merit celor 32 de elevi ai școlii care au fost premiați la diferite faze ale olimpiadelor școlare, organizate de Ministerul Educației Naționale.
Datele ne-au fost furnizate de către directorul Școlii Gimnaziale nr. 4, profesor Mihai Fârtat.

Posting....