Zilele Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”


• astăzi, 29 septembrie, cu începere de la ora 11.30, în Sala Universitarilor, de la etajul III, se va lansa volumul de nuvele „Funia roșie” al scriitorului Leonard I. Voicu, din Montreal – Canada
O carte captivantă
Poet și prozator, membru al Asociaţiei Canadiene a Scriitorilor Români (A.C.S.R.), vicepreşedinte al Cenaclului Literar Mihail Eminescu şi membru în Consiliul director al Asociaţiei Culturale România (A.C.R.) – din Montreal. Iată, pe scurt, cartea de vizită a scriitorului Leonard I. Voicu, născut la 6 ianuarie 1962. A absolvit Liceul Agro-Industrial din Dragomireşti-Vale, continuându-și studiile la Facultatea de Medicină Veterinară – Institutul Agronomic „Nicolae Bălcescu” din București. În 1991, s-a stabilit în Canada, la Montreal. Aici, și-a complectat studiile de specialitate, obţinând un Master în Microbiologie şi Imunologie, la Universitatea de Montreal.
În primăvara anului 2011, în cadrul Cenaclului Literar Mihai Eminescu, a prezentat câteva poeme, primind aprecieri încurajatoare. În toamna aceluiaşi an, la Editura Destine, din Montreal, a publicat primul volum de versuri „Zori de zi”, ca numai după câteva luni să-i apară şi în România, la Editura Singur, din Târgovişte, cel ce-al doilea volum liric, intitulat „Singur şi departe”, primit favorabil de critica literară din ţara sa de baștină. Urmează cartea de nuvele „Drumul”, publicată în 2013 şi a treia, de versuri, „Iubiri”, în 2014, ambele publicate la Editura Destine, condusă de poetul George Filip.
„Funia roșie” (Editura Antim Ivireanul), cea mai recentă carte a sa, apărută în primăvara anului 2016, care va fi lansată astăzi la Biblioteca Județeană Vâlcea, cuprinde trei nuvele. Prima dă și titlul volumului, a doua – „Voiaj de neuitat” și, a treia, „Prietenul nostru, trenul” – toate, sub o definiție uniformă, ar fi astfel caracterizate lapidar: fond puternic, acțiune dinamică, strânsă, conflicte concentrate. Cartea lui Leonard I. Voicu are personaje bine conturate, cu dureri și păcate, cu iubiri fierbinți, cu dorinți și regrete care nu se pot șterge. El realizează trei nuvele captivante, de o forță și gândire care anunță un epic în ascensiune.