Zi cu trei intervenții pentru pompierii vâlceni. Explozie în Valea Mare


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit, în data de 20 aprilie, la ora 21.08, în comuna Stroești, satul Stroești. Intervenția a fost solicitată pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Până la stingerea incendiului, au ars bunuri aflate în interiorul unei bucătării. În timpul intervenției, o femeie a suferit arsuri gradul doi la nivelul membrului superior stâng. Echipajul SAJ sosit la locul intervenției a evaluat victima, aceasta refuzând transportul la spital. Prin intervenția promptă a pompierilor, s-a reușit salvarea locuinței, incendiul fiind stins la scurt timp. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-au declanșat în interiorul unei bucătării de vară în urma folosirii focului în interiorul imobilului, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Fânar în flăcări la Sinești

În aceeași seară, în jurul orei 22.45, pompierii militari au intervenit în comuna Sinești, satul Sinești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fânar. Până la stingerea incendiului, a ars fânarul construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 20 mp. și circa o tonă de fân, producție 2019. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-au declanșat în urma folosirii focului deschis, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.
Pompierii militari au intervenit, în aceeași seară de 20 aprilie, după ora 23.00, în comuna Valea Mare, satul Drăganu. Intervenția de aici a vizat salvarea unui bărbat în vârstă de 71 ani, victima unei explozii. Acesta a fost prins sub o construcție de aprox. 40 mp. care s-a dărâmat peste el în urma unei explozii cauzată de o acumulare de gaz metan de la butelie. Persoana a fost scoasă, în stare conștientă, și a fost predată unui echipaj SAJ. În urma deflagrației, imobilul a fost distrus complet.
• Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea