Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 aprilie 2021

Vlădescu, omul PCC-ului, audiat la DNA


• fostul ministru de Finanțe și, mai ales, consilierul companiei Petro Carbo Chim, acționar minoritar și ostil la Oltchim, a ajuns în birourile procurorilor anti-corupție

Ieri, la orele prânzului, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a ajuns fostul ministrul al Finanţelor din Guvernul Boc II, Sebastian Vlădescu. Acesta va fi audiat în calitate de martor într-un dosar ANRP, potrivit celor declarate chiar de el la intrarea la DNA. Potrivit unor surse judiciare, Vlădescu a fost audiat în dosarul în care a fost pus sub acuzare deputatul Ioan Oltean.
Despre acest personaj mai mult decât interesant, Radu Sârbu, fostul președinte al Fondului Proprietății de Stat, considera că a manipulat situația de la Oltchim în favoarea unei companii al cărei reprezentant avea să devină după ce a plecat de la Guvern, mai precis PCC: „Procesul de privatizare a fost ma­ni­pulat de Sebastian Vlădescu când era ministrul Economiei prin diminuarea ca­pi­ta­lului social, ceea ce a permis ridicarea cotei de participare a PCC, compania aceea poloneză, care aparține unui fost colonel de securitate comunistă din Polonia și care a devenit acționar semnificativ și cu pondere în Consiliul de Administrație. Că a fost o măsură deliberat luată cu rea credință este confirmat de faptul că ministrul Vlădescu a devenit după aceea reprezentantul oficial al PCC în România”.

Etichete: , ,

Alte articole de la Headlines