Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 octombrie 2020

Visul cel mai mare al lui Cîlea, inaugurat de Păsat


• în urma licitației organizate pe SEAP, realizarea proiectului privind „Reabilitarea și modernizarea DJ 677 Mădulari – Șușani – Limita județului Olt, km 0+000-23+850” a fost câștigată de către asocierea SC Strabag SRL și Cazicom SRL

DRUM_1 DRUM_2

pasatPentru Ion Cîlea era subiectul numărul unu în materie de infrastructură, o prioritate pentru care soarta n-a vrut să-l mai țină prin preajmă ca să se bucure de momentul recepționării. Acesta s-a petrecut ieri, la sediul primăriei Șușani, unde Gheorghe Păsat (foto), vicele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean, a îndeplinit această sarcină oficială.
În fapt, „Reabilitarea și modernizarea  DJ 677 Mădulari – Șușani – Limita județului Olt, km 0+000-23+850, Județul Vâlcea”, finanțat prin POR 2007-2013, AXA prioritară 2 – Îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale și locale, Domeniul de intervenție 2,1: Reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri județene, străzi urbane, a avut o durată de implementare de 17 luni cu o valoare totală de 59 de milioane de lei, din care valoarea nerambursabilă este pe 46,6 milioane lei, iar contribuția Consiliului Județean Vâlcea este de aproape 1 milion de lei. Reabilitarea DJ 677 s-a realizat pe teritoriile comunelor Măciuca, Gușoeni, Șușani și Mădulari, vizând în principal reabilitarea și modernizarea a 23,63 kilometri de drum județean, aflat într-un stadiu avansat de degradare. Prin realizarea reabilitării și modernizării  DJ 677 Mădulari – Șușani – Limita județului Olt, km 0+000+850, Consiliul Județean Vâlcea și-a propus să asigure o infrastructură de transport regională și locală modernă și durabilă, precum și conectarea drumului județean 677 la rețeaua drumurilor naționale și regionale.
Prin reabilitarea și modernizarea DJ 677 Mădulari – Șușani – Limita județului Olt pe o lungime de 23,63 kilometri, s-a urmărit realizarea unui sistem rutier cu grosimea de minim 40 de centimetri, prevăzut cu două benzi de circulație, din care 13,30 kilometri vor fi modernizați pe teritoriul comunei Șușani, 8,68 de kilometri în comuna Mădulari, 1,12 kilometri în comuna Gușoeni, și 0,53 kilometri pe teritoriul comunei Măciuca.
De asemenea, se are în vedere și realizarea de condiții pentru dezvoltarea și punerea în valoare și creșterea potențialului economic și social al sudului județului Vâlcea, al comunelor Gușoeni, Mădulari și Șușani, care au împreună peste 6.500 de locuitori, precum și creșterea gradului de siguranță, împreună cu reducerea timpului de călătorie pentru persoane și marfă. Principala beneficiară a reabilitării și modernizării DJ 677 este comuna Șușani.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines