Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 septembrie 2020

Vineri seara, Mariana Căpitănescu le cântă costeştenilor de ziua lor


Primul sfârşit de săptămână după Înviere programează, la Costeşti, Ziua Comunei, un eveniment care o are cap de afiş pe îndrăgita interpretă de muzică populară Mariana Căpitănescu.
Născută pe 6 mai 1969, în localitatea Dănciuleşti, judeţul Gorj, artista a îndrăgit cântecul popular încă din copilărie, dar activitatea profesională a început-o la vârsta de 19 ani când s-a angajat la ansamblul „Vâlceanca” din capitala judeţului nostru.
În anul 1991, la vârsta de 22 de ani, obţine cele mai importante premii din cariera artistică: premiul I la festivalul naţional „Maria Tănase” de la Craiova, respectiv Marele Premiu la concursul „Topul tinerilor interpreţi”, organizat de Radiodifuziunea Română. Aceste premii i-au adus consacrarea artistică, urmând apoi o serie de înregistrări la radio şi filmări la televiziune.
Mariana Căpitănescu este angajată a Ansamblului Profesionist „Maria Tănase” din Craiova şi recunoaşte că nu s-ar fi apucat de cântat dacă nu ar fi auzit-o şi îndrăgit-o pe „Ciocârlia” muzicii româneşti – Maria Ciobanu. Discografia Marianei cuprinde mai mult de 15 albume.

Etichete: , ,

Alte articole de la Eveniment