VIN SUTE DE MII DE MĂȘTI pentru elevii din Vâlcea


Peste 300.000 de măști de protecție rămase neutilizate din lotul pus la dispoziția autorităților locale de Guvernul României prin OUG 78/2020 pentru persoanele defavorizate vor ajunge, săptămâna aceasta, în școli. Acestea sunt destinate elevilor vâlceni.
Măștile se află la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, care le-a preluat de la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea. Acestea urmează să fie distribuite, zilele acestea, unităților de învățământ din județ care au un stoc insuficient de măști de protecție.
Prefectul Sebastian Fârtat (foto, în stânga imaginii) și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea au solicitat tuturor școlilor din județ să comunice necesarul de materiale de protecție împotriva COVID-19, astfel ca până la începerea noului an școlar toate să aibă asigurate stocuri care să le ajungă cel puțin o lună de la reluarea cursurilor.

Cum se vor desfășura cursurile în noul an școlar?

Vă reamintim că, luni, 13 septembrie 2021, va începe noul an școlar 2021-2022, iar toți elevi vor merge fizic la școală. Orele de curs se vor desfășura exclusiv cu prezența fizică atâta timp cât localitatea în care se află unitățile de învățământ va avea o rată de incidență cumulată a cazurilor noi de îmbolnăvire mai mică de 6/1.000 de locuitori. În cazul în care incidența trece de 6/1.000 de locuitori, cu excepția creșelor, grădinițelor și școlilor cu învățământ special care vor rămâne deschise, celelalte unități școlare vor trece la orele online.
Pe parcursul desfășurării orelor față în față, se mențin măsurile de prevenție a îmbolnăvirilor. Astfel, potrivit ordinului comun al ministrului Educației și cel al Sănătății de săptămâna trecută, școlarii și întregul personal din unitățile de învățământ trebuie să păstreze în continuare distanța fizică unii față de ceilalți, să-și dezinfecteze cât mai des mâinile și să poarte obligatoriu mască de protecție în spațiile închise din interiorul școlilor, mai puțin la orele de educație fizică și, în cazul elevilor din învățământul vocațional, la orele de studiu ale instrumentelor de suflat. Prefectura Vâlcea a mai anunțat că preșcolarii, indiferent de vârstă, nu vor purta mască de protecție, iar profesorii care
predau în învățământul special pot purta în locul măștilor viziere care să le permită elevilor să le vadă mimica și gura.
Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea