VIN ALTE CONTAINERE MODULARE. Vor ajunge la două spitale din Vâlcea


Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că instituția pe care o conduce va aloca fonduri pentru achiziționarea de noi containere modulare. După ce Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea a fost dotat în acest sens, noile containere vor merge către spitalele din comunele Mihăești și Drăgoești.
„Vom achiziționa containere modulare, de triaj epidemiologic, pentru Spitalele Mihăești și Drăgoești. După ce, la începutul lunii aprilie, am alocat fonduri pentru achiziționarea a patru containere care au fost amplasate în curtea SJU Vâlcea, vom continua alocarea de fonduri pentru dotarea Spitalelor Mihăești și Drăgoești cu astfel de module de triaj epidemiologic. În următoarea ședință de Consiliu Județean, voi propune alocarea de fonduri pentru achiziționarea a încă 13 containere, din care 12 vor ajunge la Spitalul Mihăești și unul la Drăgoești. Noile containere vin în completarea măsurile pe care deja le-am luat și reprezintă doar o etapă din ceea ce înseamnă demersuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Rădulescu: „Stăm bine, dar nu trebuie să lăsăm garda jos”

Constantin Rădulescu a venit și cu unele precizări legate de modul în care vor fi folosite cele 12 containere modulare care vor ajunge la Mihăești: „La Spitalul de Pneumoftiziologie «Constantin Anastasatu» Mihăești se vor amenaja spații de triere și izolare a suspecților de Covid-19. Cele 12 module vor fi utilizate ca saloane de triaj, cu grup sanitar propriu și spații de decontaminare. Spitalul Mihăești este pentru tratare TBC și afecțiuni respiratorii, deci aceste containere modulare vor fi foarte utile”.
„Stăm bine, dar nu trebuie să lăsăm garda jos! Mai bine ne păzim noi dinainte”, a încheiat optimist președintele Constantin Rădulescu mesajul transmis.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al CJ Vâlcea