Victorie mare pentru municipale!


• HC Zalău – HCM Râmnicu Vâlcea 23-26 (10-12 la pauză)
• echipa noastră a obținut cea de-a doua victorie pe teren advers în acest campionat și a ajuns la mijlocul ierarhiei Ligii Naționale
Duminică dimineața, într-un meci ce a putut fi urmărit în transmisiune directă, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a evoluat în deplasare, pe terenul formației HC Zalău. Întâlnirea dintre jucătoarele gazde, pregătite de experimentatul antrenor Gheorghe Tadici, și fetele noastre, antrenate de tehnicianul Constantin Ștefan, a contat pentru etapa a XII-a a Ligii Naționale, penultima din turul actualului sezon competițional. Înaintea acestei partide, ambele formații aveau mare nevoie de puncte, Zalăul și Vâlcea țintind victoria din motive diferite. În cazul gazdelor, un succes ar fi echivalat cu obținerea unui punctaj care să trimită echipa pregătită de Gheorghe Tadici în imediata vecinătate a podiumului Ligii Naționale. De partea cealaltă, gruparea de la poalele Capelei avea nevoie de puncte pentru a îndepărta și mai mult sceptrul retrogradării de deasupra sa, unul care devenise mai amenințător după ce echipa noastră pierduse două întâlniri importante de pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie și HC Dunărea Brăila.

Vâlcea s-a aflat în avantaj pe aproape tot parcursul jocului

Întâlnirea de duminică a început cum nu se poate mai bine pentru noi, elevele antrenorului Constantin Ștefan reușind să treacă în avantaj încă după primele minute de la primul fluier al arbitrilor. Gazdele au menținut însă ritmul impus de fetele noastre, Zalăul situându-se constant la unul sau cel mult două goluri „handicap”. Mai mult, la mijlocul primei reprize, gazdele au reușit chiar să restabilească egalitatea, tabela de marcaj indicând scorul de 8-8. Acesta a fost însă un moment psihologic al întâlnirii, municipalele devenind leoaice după ce au fost egalate. Cu rusoaica Daria Ilina în mare formă, dar și cu Ani Senocico, Janina Luca sau Ana Maria Simion cu un apetit de gol extrem de ridicat, Vâlcea a pus la respect trupa lui Tadici, echipa noastră ajungând să aibă și trei-patru goluri avantaj în ultimele zece minute ale primei reprize. Scorul consemnat la pauză putea fi unul și mai detașat în favoarea echipei noastre dacă râmnicencele nu ar fi avut câteva sincope în defensivă și nu au ar fi ratat o lovitură de la șapte metri în chiar ultimele secunde de joc. Așa, prima repriză s-a terminat cu scorul de 12-10 în favoarea trupei noastre, un rezultat care a menținut deschis jocul oricărei situații.
După revenirea de la „cabine”, HC Municipal a apăsat în continuare la fel de puternic pedala de accelerație, avantajul fetelor lui Constantin Ștefan sporind la cinci și chiar șase goluri. Zalăul a încercat să reziste eroic, gruparea sălăjeană fiind ținută în „calcule” doar de reușitele golgeterei Andrada Trif. Vâlcea putea „închide” partida în preajma minutului 50, când a avut posibilitatea de a se desprinde la mai mult de șase goluri diferență. Gazdele s-au încăpățânat însă încă o dată să nu se dea bătute înaintea ultimului fluier, și au reușit să mai reducă din diferența de scor. Cu câteva goluri consecutive marcate, zălăuancele au menținut suspansul până în ultimul minut. Spunem asta fiindcă, la 60 de secunde înaintea gongului final, Vâlcea avea un avantaj de numai două goluri. Minunea mult dorită de gazde nu s-a produs însă, vâlcencele spulberându-le elevelor lui Tadici chiar și speranțele pentru obținerea unei remize. Partida s-a încheiat cu scorul de 26-23 în favoarea formației noastre, succesul aducând trei puncte extrem de prețioase în contul trupei sprijinite financiar de Primăria Râmnicului.
Cele mai bune marcatoare ale HC Municipal în partida disputată duminică, la Zalău, au fost Daria Ilina – 6 goluri, Ani Senocico – 6, Ana Maria Simion – 4, Andreea Adespii – 4, Janina Luca – 3.

Rămânem pe locul nouă în clasament

În urma succesului obținut la Zalău, HC Municipal a acumulat 15 puncte în clasamentul Ligii Naționale. Din păcate, succesul obținut în Ardeal nu le-a ajutat pe fetele noastre să avanseze vreo poziție în ierarhia întrecerii, echipa antrenată de Constantin Ștefan izbutind doar să se îndepărteze și mai mult de zona „nisipurilor mișcătoare” din subsolul clasamentului, care poate duce în eșalonul secund. În acest moment, cu o numai o etapă rămasă de disputat din turul campionatului, HC Municipal se află pe poziția a noua. Interesant de remarcat este faptul că succesul de la Zalău a fost al doilea reușit de formația noastră pe teren advers. Primul a fost consemnat în urmă cu numai câteva etape, atunci când municipalele s-au impus pe terenul codașelor de la Rapid București. Etapa viitoare, meciul echipei noastre fiind programat luni, 23 octombrie, HC Municipal va primi vizita ardelencelor de la Universitatea Alexandrion Cluj. Asemenea partidei disputate contra sălăjencelor de la HC Zalău, meciul cu echipa din capitala Ardealului va fi transmis în direct de către aceeași televiziune sportivă.

Liga Națională se va relua pe 9 ianuarie

După disputarea partidelor din cadrul ultimei runde, întrecerea de elită din handbalul feminin românesc va intra într-o pauză destul de lungă. Astfel, în perioada 23 noiembrie 2015 – 9 ianuarie 2016, nu vor mai avea loc meciuri oficiale din campionatul intern, întreruperea acestuia fiind necesară pentru a permite naționalei tricolore să participe la Campionatul Mondial din Danemarca (întrecere programată în perioada 5-25 decembrie 2015). În numere viitoare ale cotidianului nostru, vom reveni cu mai multe informații pe marginea participării tricolorelor la show-ul handbalistic de la începutul acestei ierni, la obiectivele echipei pregătite de selecționerul suedez Tomas Ryde, precum și la programul echipei noastre și componența lotului de jucătoare ce vor face deplasare în nordul Europei.

Rezultatele etapei a XII-a

Rapid București – HCM Roman 23-25
Universitatea Cluj – CSM București 20-27
HC Dunărea Brăila –Corona Brașov 28-26
HCM Baia Mare – Unirea Slobozia 32-20
HC Alba Sebeș – SCM Craiova 25-30
Măgura Cisnădie – CSM Ploiești 34-34
HC Zalău – HCM Râmnicu Vâlcea 23-26

Clasamentul Ligii Naționale după primele douăsprezece etape: CSM București 36p, HCM Baia Mare 36p, HC Dunărea Brăila 27p, Corona Brașov 21p, HCM Roman 20p, HC Zalău 19p, CSM Ploiești 17p, SCM Craiova 17p, HCM Râmnicu Vâlcea 15p, Universitatea Cluj 12p, Măgura Cisnădie 10p, Unirea Slobozia 10p, HC Alba Sebeș 4p și Rapid București 3p.