Victorie la Zalău: Vâlcea a revenit pe primul loc în Liga Florilor


Duminică seara, la Zalău, SCM Râmnicu Vâlcea a susținut un meci foarte important din cadrul etapei a XVII-a din Liga Florilor de handbal feminin. Jucătoarele pregătite de antrenorul Florentin Pera s-au deplasat la Zalău, acolo unde au întâlnit echipa pregătită de Gheorghe Tadici. Meciul era foarte important pentru echipa noastră deoarece numai un rezultat pozitiv putea readuce formația sprijinită financiar de Primăria Râmnicului pe primul loc în campionat, după ce CSM București preluase șefia întrecerii cu număr egal de puncte, dar cu un golaveraj superior. Meciul din această seară se anunța unul foarte dificil pentru echipa râmniceană și prin prisma faptului că formația pregătită de fostul selecționer Gheorghe Tadici este recunoscută pentru forța pe care o are pe propriul teren.
Vâlcencele au știut însă cum să gestioneze această întâlnire și au obținut o victorie meritată, scor 29-24 (15-12 la pauză). În urma acestui succes, echipa noastră a ajuns la 48 de puncte acumulate în clasament și a revenit pe primul loc.

Galați și București, următoarele adversare

Următorul joc al formației noastre este programat vineri, 8 martie, cu începere de la ora 17.30, pe terenul formației gălățene CSM. Acest meci contează pentru etapa a XIX-a. Meciul din runda a XVIII-a se va disputa ulterior, adică miercuri, 13 martie, atunci când Vâlcea va primi vizita singurei contracandidate pentru câștigarea trofeului de campioană în Liga Florilor, CSM București. Meciul trebuia să se dispute în jurul datei de 3 martie, dar oficialii grupării din Capitală au cerut Federației Române de Handbal o amânare, cererea fiind motivată de programul foarte aglomerat pe care CSM București îl are în Liga Campionilor.

Liga Florilor, rezultatele etapei a XVII-a

CSM București – Dunărea Brăila 25-23
Gloria Bistrița Năsăud – CSM Slatina 25-24
CSM Galați – Corona Brașov 22-24
CSM Craiova – Măgura Cisnădie 19-17
HC Zalău – SCM Râmnicu Vâlcea 24-29
SCM Gloria Buzău – CSU Cluj-Napoca 27-25
*Minaur Baia Mare a stat
**CSM Roman s-a retras din campionat și toate rezultatele i-au fost anulate

Liga Florilor, programul etapei a XVIII-a

Sâmbătă, 2 martie
CSU Cluj-Napoca – SCM Craiova
Duminică, 3 martie
Măgura Cisnădie – Minaur Baia Mare
HC Dunărea Brăila – CSM Galați
CSM Slatina – SCM Gloria Buzău
Marți, 5 martie
Corona Brașov – Gloria Bistrița Năsăud
Miercuri, 13 martie
SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București
HC Zalău va sta