VETERANUL HERȚOIU, felicitat de Claudia Banu


Suntem convinși că nu toți parlamentarii județului nostru au știut că luni, 28 februarie 2022, unul dintre cei mai vârstnici locuitori ai Vâlcii a împlinit 108 ani. Nu este exclus ca unii dintre reprezentanții județului nostru în Parlamentul României să nici nu fi auzit de veteranul Constantin Herțoiu.
Însă, preferăm să îi ignorăm pe aceia (cum și ei l-au ignorat pe Constantin Herțoiu) și să vă prezentăm mesajul unui parlamentar de Vâlcea care nu numai că a știut (și nici nu a uitat) că veteranul vâlcean din cel de-Al Doilea Război Mondial a împlinit 108 ani, dar a ținut să îl felicite public pentru faptele sale de acum multe decenii, pentru venerabila vârstă pe care a atins-o acum, dar și pentru exemplul pe care zi de zi îl oferă generațiilor tinere.
Este vorba despre Claudia Banu, senator PNL Vâlcea, al cărei mesaj îl publicăm în rândurile de mai jos:
„Am învățat din cărțile de istorie și am urmărit documentare despre războaiele mondiale. Impresionant și emoționant este când auzi un veteran povestind despre clipele ce și le amintește de pe front. Dar, cel mai cumplit este că astăzi, retrăim aceste momente pe care ni le-a depănat domnul Constantin Herțoiu, veteran de război, care a luptat în Donbas și Odessa. Alături de întreaga organizație PNL Câineni îi transmit domnului Herțoiu, cu ocazia împlinirii a 108 ani, toate gândurile bune, sănătate, bucurii și îl asigur că în contextul actual, vom face toate eforturile de a nu repeta istoriile triste.
La mulți ani cu sănătate, domnule Constantin Herțoiu! Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru patrie!
Sunteți o lecție de curaj, îndârjire și decență! Dumnezeu să ne ocrotească pe toți!”.