Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

9 iulie 2020

Vești bune de la Ministerul Finanțelor Publice


• o cunoscută agenție confirmă ratingul de țară și perspectiva stabilă a României
Săptămâna trecută, ministrul finanțelor publi­ce, Eugen Teodorovici (foto), a prezentat mai multe declarații pe marginea reconfirmării calificati­vu­lui aferent datoriei guver­na­mentale a României. Astfel, cunoscuta agenție internațională Fitch menține la BBB-/F-3 calificativul aferent datoriei pe termen lung și scurt, în valută și în monedă locală, cât și perspectiva stabilă pentru economia românească.
„Reconfirmarea ratingului României de către agenția Fitch, similar deciziei Standard & Poor s din luna martie 2019, reprezintă un pas important în demersul nostru de îmbunătățire a ratingului de țară. În perioadă următoare, ne vom concentra toate eforturile asupra consolidării predictibilității și stabilității macroeconomice. Succesul acestui demers se va reflecta direct în scăderea costului de finanțare, creșterea competitivității companiilor românești și în sporirea atractivității țării noastre ca destinație de investiții”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice.
Această decizie a agenției internaționale este susținută de nivelurile moderate ale datoriei publice și al PIB-ului pe cap de locuitor, precum și de evoluția pozitivă a indicilor dezvoltării umane.

Cum poate fi îmbunătățit ratingul de țară?

Conform reprezentanților Ministerului Finanțelor Publice, principalii factori care ar putea conduce la îmbunătățirea ratingului de țară sunt: reducerea riscurilor asupra stabilității la nivel macroeconomic și îmbunătățirea credibilității politicilor macroeconomice, asigurarea consolidării fiscale, care ar îmbunătăți traiectoria pe termen lung a ponderii datoriei publice în PIB, precum și îmbunătățirea poziției financiare externe.
℗ Articol de promovare ℗

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Actualitate