Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

4 august 2021

Veste imensă pentru sudul județului: reînființarea Spitalului Bălcești, aproape o realitate!


Astăzi, 21 august 2019, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu (foto, în stânga imaginii), a semnat, alături de primarul Constantin Aleca (foto, în dreapta imaginii), un Acord de Parteneriat în vederea implementării investiției „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Spitalului orăşenesc Bălceşti, judeţul Vâlcea”. În cadrul parteneriatului, Consiliul Județean Vâlcea va aloca și suma de 276.224 mii lei, necesară realizării studiilor preliminare predării amplasamentului.
„Astăzi, împreună cu primarul Constantin Aleca, facem o reparație istorică pentru vâlceni, o lovitură care s-a dat în 2011. După lungi căutări de soluții pe care le-am putea aplica pentru redeschiderea spitalului din Bălcești, am promis și ne ținem de cuvânt, pentru că noi facem politica oamenilor, a sudului județului Vâlcea și astăzi, semnăm Acordul prin care banii pentru redeschiderea spitalului au fost alocați de Consiliul Județean. Este vorba despre banii pentru tot ceea ce înseamnă pașii inițiali ai investiției”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.
„Iată că a venit și momentul ca primii pași să fie făcuți, alături de președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, spre bucuria locuitorilor din zona Bălcești. Este vorba despre 50.000 de oameni care au fost deserviți de fostul spital Bălcești, desființat cu o mare nedreptate, în urmă cu opt ani. Am pășit pe acest drum împreună cu domnul președinte, suntem pe calea cea bună și bucuria va fi de partea cetățenilor orașului Bălcești, care vor fi tratați «acasă», așa cum își doresc”, a declarat primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca.

Valoarea proiectului se ridică la două milioane de euro

Proiectul, a cărui valoare se ridică la aproximativ două milioane de euro, se va realiza prin Compania Națională de Investiții. Realizarea investiției este una absolut necesară pentru vâlcenii din sudul județului, având în vedere că singura unitate sanitară a fost închisă în 2011. Pe de altă parte, redeschiderea spitalului va contribui la evitarea supraaglomerării secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, prin reducerea numărului de pacienţi care provin din sudul judeţului.
• Compartimentul de Comunicare și Relații Publice al CJ Vâlcea

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate