Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 aprilie 2021

Veste bună pentru economia Vâlcii: Planuri noi pentru înființarea unui parc industrial


• în viziunea lui Grigore Crăciunescu, acest parc ar putea fi înființat la Budești, pe locul ocupat acum de depozitele unității militare din zonă

Prin intermediul cotidianului nostru, Grigore Crăciunescu prezintă râmnicenilor un nou punct important de pe agenda sa electorală. Așa cum ați aflat la momentul oportun, candidatul liberalilor se gândește la proiecte de anvergură, care să asigure dezvoltarea fezabilă a municipiului reședință de județ. Dacă anterior am discutat despre înființarea Zonei Metropolitane, reducerea tarifelor la utilități și transport public pentru râmniceni, crearea unui parc IT, acum vom prezenta AS-ul din mâneca lui Grigore Crăciunescu. Este vorba despre înființarea unui parc industrial. Acesta va fi proiectat în partea de est a orașului, pe teritoriul comunei Budești, acolo unde vom putea vorbi despre un adevărat viitor conglomerat industrial.

Ce va oferi parcul industrial viitorilor investitori?

În rândurile următoare, redăm declarația lui Grigore Crăciunescu, oferită în exclusivitate pentru cotidianul nostru, pe marginea acestui subiect: „Cât privește realizarea parcului industrial, dorim ca acesta să fie creat în zona limitrofă a municipiului Râmnicu Vâlcea. Mai exact pe raza comunei Budești, acolo unde se află unitatea militară, unde sunt depozitele unității militare. Prin preluarea acestei zone de la Ministerul Apărării Naționale și transferarea în zona metropolitană ne propunem să construim un parc industrial care să ofere toate facilitățile și utilitățile necesare firmelor pentru a dezvolta acolo diverse activități, industriale, de prestări servicii, comerciale sau de altă natură. Cu această ocazie, identificăm deja și se conturează o potențială zonă de dezvoltare industrială pe raza Zonei Metropolitane. Este deja Faurecia în zona respectivă, va veni și acest parc industrial, ca atare lucrurile vor începe să prindă contur. Este o zonă interesantă fiindcă accesul la utilitățile necesare (gaze, apă curentă, canalizare, șoseaua de centură și DN7) este la îndemâna oricui”.

Etichete: , , , ,

Alte articole de la Economie